Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron i Achen da Macron fikk Karlsprisen for sitt bidrag til europeisk samarbeid i mai. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den siste tiden er det kommet stadig flere advarsler mot den radikaliseringen som foregår i det franske muslimske miljøet, uten at den franske presidenten reagerer med mottiltak, hevder den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

I september kom en rapport fra Institut Montaigne med tittelen «The Islamist Factory». Det beskriver det ekstreme nivået av radikalisering av det franske muslimske samfunnet. Ifølge forfatteren Hakim El Kharoui, er ekstremistiske muslimer i Frankrike for «å skape et alternativt samfunn, parallelt, skilt. Med et nøkkelbegrep: halal». Macron har gjort nesten ingenting for å stoppe denne utviklingen, mener Gatestone Institute.

«To eller tre Salafist-moskeer ble lukket i 18 måneder, men utenlandsfinansiering av moskeer ble ikke forbudt», ifølge National Fronts leder Marine Le Pen.

annonse

Målet med utenlandsk finansiering er blitt omtalt av den tidligere lederen for det kristelig demokratiske partiet, Jean-Frédéric Poisson, i sin nye bok, «Islam, erobrer Vesten». «Utvidelsen av islam i Vesten er en del av en strategisk plan utviklet av de 57 statene som utgjør Organisasjonen for islamsk samarbeid – en slags muslimsk FN – som teoretiserte spredningen av sharia-loven i Europa», sa Poisson i et intervju tidligere denne måneden, ifølge Gatestone Institute. «De erklærte åpenbart ambisjonen om å installere en» alternativ sivilisasjon «i Vesten».

To journalister fra den franske avisen avisen Le Monde, Gérard Davet og Fabrice Lhomme, utga nylig en bok med titlen Inch’allah: ‘Islamization à visage découvert’, som inneholdt en undersøkelse av islamiseringen av den parisiske forstaden Seine-Saint-Denis. «Der og i mange andre forsteder stiger antisemittismen», konkluderte de.

Ifølge den franske statsministeren Eduard Philippe steg registrerte anti-jødiske «handlinger» med 69% i de første ni månedene av 2018. Over 50 000 jøder har flyttet fra Frankrike til Israel siden 2000.

annonse

«Vi kan gå mot slutten av en sivilisasjon – vår», sier Philippe de Villiers, en fransk politiker og romanforfatter, som siteres av Gatestone Institute.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon