Arbeidet med å fjerne drivstoff fra den havarerte KNM Helge Ingstad har pågått hele helgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Hele helgen har det blitt arbeidet med å klargjøre fregatten KNM Helge Ingstad for heving.

annonse

– Fartøyet har ligget rolig gjennom natten, opplyser Forsvaret i en pressemelding.

Det har det siste døgnet pågått tømming av drivstoff, og fregatten er totalt tømt for rundt 125 kubikkmeter med drivstoff. Lørdag ettermiddag ble rundt 95 kubikkmeter pumpet videre fra MS Regine til KV Bergen.

– Operasjonen vil fortsette videre etter planen, skriver Forsvaret.

– Det ble utført dykkearbeid på fartøyet for å klargjøre til senere operasjoner knyttet til hevingen. Det ble også montert ytterligere måleutstyr på fregatten for å kunne måle bevegelser.

Det er planlagt å starte strekking av vaiere under Helge Ingstad, som skal dra på plass kjettingen som skal løfte fregatten.

Det er foreløpig uklart når selve hevingen av fregatten vil starte, men i løpet av søndag ankommer ankerhåndteringsfartøyet KL Saltfjord området for å etablere nye oppankringspunkter i sjøen utenfor Helge Ingstad. Oppankringspunktene skal brukes i forbindelse med hevingen av fregatten.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.