Arbeidet med å fjerne drivstoff fra den havarerte KNM Helge Ingstad har pågått hele helgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Hele helgen har det blitt arbeidet med å klargjøre fregatten KNM Helge Ingstad for heving.

– Fartøyet har ligget rolig gjennom natten, opplyser Forsvaret i en pressemelding.

Det har det siste døgnet pågått tømming av drivstoff, og fregatten er totalt tømt for rundt 125 kubikkmeter med drivstoff. Lørdag ettermiddag ble rundt 95 kubikkmeter pumpet videre fra MS Regine til KV Bergen.

annonse

– Operasjonen vil fortsette videre etter planen, skriver Forsvaret.

– Det ble utført dykkearbeid på fartøyet for å klargjøre til senere operasjoner knyttet til hevingen. Det ble også montert ytterligere måleutstyr på fregatten for å kunne måle bevegelser.

Det er planlagt å starte strekking av vaiere under Helge Ingstad, som skal dra på plass kjettingen som skal løfte fregatten.

annonse

Det er foreløpig uklart når selve hevingen av fregatten vil starte, men i løpet av søndag ankommer ankerhåndteringsfartøyet KL Saltfjord området for å etablere nye oppankringspunkter i sjøen utenfor Helge Ingstad. Oppankringspunktene skal brukes i forbindelse med hevingen av fregatten.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon