Ole Gunnar Solskjær har grunn til å smile etter en sterk høstsesong som ble kronet med sølvmedalje. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter 13 serierunder lå Molde på en svak 8.-plass, men søndag ble sølvet sikret foran Brann. – Vi har hatt en fantastisk god høst, sier Ole Gunnar Solskjær.

– Det er alltid godt å vinne fotballkamper, og sølvet smaker godt i år. Det har vært en sesong hvor det har svingt, men vi har hatt en fantastisk god høst, sa Solskjær til NTB etter borteseieren mot Sandefjord lørdag.

Han er spesielt imponert over måten laget har løftet seg på etter den tunge europacup-exiten mot Zenit St. Petersburg.

annonse

– Måten laget har spilt på utover høsten, og måten vi responderte på da vi ble slått ut mot Zenit med minst mulig margin og tapte to seriekamper i den prosessen der. Det kostet oss jo sjansen til å kjempe om gull i dag. Hadde vi sluppet å spille én av de seriekampene der, hadde vi slått Zenit, og vi hadde kanskje og sannsynligvis vunnet … Det var marginer, og det skal vi lære av til neste år, sa han.

Solskjær er samtidig klar på hva som må forbedres til neste sesong.

– Vi må bli bedre bakover. Vi må bli tettere. Vi har scoret 63 mål i år, men har sluppet inn 36. Vi må kutte ned baklengsantallet med ti.

Forren krever stabilitet
annonse

I begynnelsen av juni lå laget elleve poeng bak rivalen Brann. Det gjør at også Vegard Forren er fornøyd med sølv.

– Det er godt, det var det vi kunne få i dag. Med den posisjonen vi hadde en periode i sommer, er det en veldig sterk prestasjon. Vi avsluttet sterkt, og det lover godt for neste år. Nå handler det om å holde på den stammen vi har og fylle på med et par-tre kvalitetsspillere, så tror jeg vi skal bli vanskelige å slå neste år også. Nivået har vi inne, og så må vi ha en stabilitet som blir enda bedre, sa han etter lørdagens seier.

Skuffet Eikrem

Forren mener samtidig at Molde mangler noen kvaliteter Rosenborg har.

– De beste seirene er ofte etter en litt svak prestasjon, men at du viser at du har vinnermentalitet og drar med deg tre poeng. Det er kanskje den Rosenborg har mer enn oss per dags dato, sa han.

I motsetning til sin kollega jubler ikke Magnus Wolff Eikrem over andreplassen.

– Jeg skal ikke stå her og være «cocky», men vi gjorde det beste vi kunne få her i dag. Andreplass var viktig for å sikre Europa og et par millioner ekstra til klubben, men vi feirer ikke akkurat sølv, sa han.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon