REUTERS/Valentin Flauraud
Del saken
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
Det ble ikke gjennomslag for forlaget fra det høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) i søndagens folkeavstemning om å alltid la sveitsisk lov trumfe internasjonale avtaler. Forslag ble stemt ned av 67 prosent av sveitserne som deltok.

Partiet hevder at politikerne har vridd seg unna beslutninger i tidligere folkeavstemninger, om blant annet immigrasjon, ved å si at de ikke kan følge avgjørelsen på grunn av internasjonale avtaler og Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Ei heller ga avstemningen søndag støtte til forslaget om å spare kyr og geiter for unødig smerte ved subsidiere bønder som lar være å fjerne dyrenes horn. 54 prosent stemte mot dette forslaget. Det ble argumentert med at det ville føre til at bøndene da ville velge å sette dyrene på bås i stedet for å la dem gå fritt i fjøset.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]