REUTERS/Valentin Flauraud
Del
Det ble ikke gjennomslag for forlaget fra det høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) i søndagens folkeavstemning om å alltid la sveitsisk lov trumfe internasjonale avtaler. Forslag ble stemt ned av 67 prosent av sveitserne som deltok.

Partiet hevder at politikerne har vridd seg unna beslutninger i tidligere folkeavstemninger, om blant annet immigrasjon, ved å si at de ikke kan følge avgjørelsen på grunn av internasjonale avtaler og Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

annonse

Ei heller ga avstemningen søndag støtte til forslaget om å spare kyr og geiter for unødig smerte ved subsidiere bønder som lar være å fjerne dyrenes horn. 54 prosent stemte mot dette forslaget. Det ble argumentert med at det ville føre til at bøndene da ville velge å sette dyrene på bås i stedet for å la dem gå fritt i fjøset.

(©NTB)

[email protected]

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører