REUTERS/Valentin Flauraud
annonse
Det ble ikke gjennomslag for forlaget fra det høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) i søndagens folkeavstemning om å alltid la sveitsisk lov trumfe internasjonale avtaler. Forslag ble stemt ned av 67 prosent av sveitserne som deltok.
annonse

Partiet hevder at politikerne har vridd seg unna beslutninger i tidligere folkeavstemninger, om blant annet immigrasjon, ved å si at de ikke kan følge avgjørelsen på grunn av internasjonale avtaler og Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Ei heller ga avstemningen søndag støtte til forslaget om å spare kyr og geiter for unødig smerte ved subsidiere bønder som lar være å fjerne dyrenes horn. 54 prosent stemte mot dette forslaget. Det ble argumentert med at det ville føre til at bøndene da ville velge å sette dyrene på bås i stedet for å la dem gå fritt i fjøset.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon