Tarjei Bø vant søndagens fellesstart på Sjusjøen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Tarjei Bø holdt hodet kaldt på siste skyting i duell med lillebror Johannes Thingnes Bø og sikret fellesstartseieren under sesongåpningen på Sjusjøen.

Brødrene kom inn som en duo på siste skyting, men der Tarjei Bø plaffet ned alle blinkene for fjerde gang klarte ikke Johannes Thingnes Bø å følge opp.

Lillebror skjøt to bom og passerte ut fra fjerde skyting på sjetteplass, 42,5 sekunder bak storebror.

annonse

– Han slo knockout på meg. Han tok meg på rutinen, sa lillebroren til NRK.

Tarjei Bø hadde full kontroll på sisterunden, mens Johannes Thingnes Bø gikk seg opp til fjerdeplass og ble nest beste norske foran Lars Helge Birkeland og Sindre Pettersen.

Seieren var en solid revansj for Tarjei Bø, som kjempet i toppen på lørdagens sprint etter liggendeskytingen, men med tre bomskudd på stående falt han nedover resultatlista. Han endte til slutt på 14.-plass og var 1.59,6 minutter bak den seirende lillebroren.

– I går var jeg så sur. Jeg hadde trent for det i 20 år, og gjorde samme feil hver gang. Jeg skulle bare gi litt f…, sa Tarjei Bø til NRK.

Tyske Benedikt Doll og Benjamin Weger fra Sveits ble henholdsvis nummer to og tre i siste distanse på Sjusjøen under sesongåpningen.

Erlend Bjøntegaard skapte furore da han herjet under sesongåpningen i fjor, og var på skive én til tredje skyting. Der skjøt han imidlertid på seg fire runder og ble hektet seg av i seierskampen.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon