15 prosent i arbeidsstyrken i den amerikanske bilgiganten GM skal bort. Foto: David Goldman / AP / NTB scanpix
annonse

Amerikanske General Motors skal kutte 14.700 stillinger i USA og Canada, og flere fabrikker blir trolig nedlagt.

annonse

15 prosent i arbeidsstyrken i den amerikanske bilgiganten må gå, og målet er å spare 6 milliarder dollar, drøyt 51 milliarder kroner.

annonse

8.100 av dem som må gå, har kontorjobber, mens de øvrige er fabrikkarbeidere. Noen vil bli tilbudt sluttpakker.

Ifølge planen vil Hamtramck-fabrikken i Detroit og Lordstown-fabrikken i Warren i Ohio trolig bli stengt neste år, og det samme vil Oshawa-fabrikken i Ontario i Canada.

GM opplyser at det også trolig blir kroken på døra for de tre motorfabrikkene i Baltimore, Maryland og Warren i USA, samt to andre motorfabrikker utenfor Nord-Amerika.

annonse
annonse

GM har lenge vært kjent for å produsere store pickup-biler og firehjulstrekkere, men opplyser at de nå skal satse på elbiler.

Noen av fabrikkene som trues av nedleggelse, kan få et nytt liv dersom GM lykkes med å utvikle nye populære modeller.

GMs kunngjøring er et kraftig nederlag for president Donald Trump, som har forsøkt å markedsføre seg selv som en høy beskytter av amerikanske arbeidsplasser og industri.

Trump er misfornøyd med kuttene og sier at hans regjering legger «et stort press» på GM. I tillegg har han fortalt selskapets administrerende direktør Mary Barra at USA har gjort mye for GM og at selskapet må begynne å lage biler som selger.

Amerikanske myndigheter berget GM fra konkurs etter finanskrisen i 2008.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.