Holger Gustavsen, leder for Taternes landsforening (Taterfolket), ble i fjor avsatt som styreleder for RT-fondet. Nå har klagenemnda opphevet vedtaket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Stiftelsesklagenemnda har opphevet vedtaket fra Stiftelsestilsynet som avsatte tre av fire styremedlemmer i Romanifolket/taternes kulturfond.

annonse

Klagenemnda valgte å tolke lovverket for stiftelser annerledes enn det Stiftelsestilsynet gjorde. Dermed betyr det at vedtaket av avsettelsene av styremedlemmene Holger Gustavsen, Trond Rehn og Lennart Karlsen er opphevet, skriver Vårt Land.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Vi er glade for å bli renvasket for grove beskyldninger. Vi vant jo fram på alle punker, og Stiftelsestilsynets rapport ble pulverisert, sier Gustavsen.

Styremedlemmene ble etter et vedtak av Stiftelsestilsynet i fjor avsatt etter en ny revisjonsrapport. Rapporten var den tredje kritiske tilsynsrapporten siden stiftelsen ble etablert av Bondevik-regjeringen i 2007.

I rapporten kom det blant annet fram at nivået på styregodtgjørelser og honorarer var urimelig høye, og at stiftelsen flere ganger utbetalte urettmessige beløp eller godtgjørelser. Styremedlemmer har regelmessig deltatt i saksbehandling av søknader der de er inhabile, i strid med egne regler, ifølge rapporten.

annonse
annonse

Romanifolket/taternes kulturfond (RT-fondet) var statens pengegave til romanifolket i Norge som kollektiv oppreisning for folkegruppen. I 2014 ble fondet erstattet til fordel for en årlig bevilgning over statsbudsjettet.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.