Illustrasjonsbilde. Bygningen Turning Torso i Malmö. Pixabay. Foto: arniii
annonse
annonse

I Malmö har kommunen finansiert såkalte støtteboliger til kriminelle individer for å hjelpe de ut av den kriminelle livsstilen. Kostnadene for skattebetalerne anslås til opp mot 70 millioner SEK, avslører SVT Skåne.

At det handler om ungdom med innvandrerbakgrun fremgår nokså klart av dekknavnene som SVT bruker (Amir, Malik). Oppdraget om å finne bosteder til de gjengkriminelle ungdommene ble gitt til et privat firma uten politisk behandling eller anbudsprosess.

I tillegg til skyhøy husleie ble også all mat kjøpt inn til de unge gangsterne, og siden de ikke var i stand til å holde orden selv ble også renhold dekket. De svenske skattebetalere fikk den gigantiske regningen.

annonse

SVT Nyheter Skåne har gransket saken, og oppdaget at de utplasserte fortsatte sin kriminelle aktivitet for fullt mens de fikk dekket boutgifter, mat og renhold. Både sosialtjenesten og det involverte firmaet synes å ha visst om dette uten at det har blitt fulgt opp.

To av guttene bodde i en fem roms lelilighet i et av Malmös beste strøk. Bare for disse to var døgnprisen på 3300 SEK til sammen, dette inkluderte altså alt av mat og også renhold. Fingeravtrykkene til den ene ble funnet på åstedet for en sprengning, og under en påfølgende husransakelse fant politiet samme type sprengstoff som hadde blitt brukt i eksplosjonen. De ble senere dømt henholdsvis for oppbevaring av sprengstoff og utpressing.

I tillegg ble flere kjente gjengkriminelle ansatt i bedriften som leide ut leilghetene. En av disse, en 23 år gammel kjent gjengkriminell, ble ansatt omtrent rett etter avsluttet fengselsopphold for et bombeangrep, trusler mot statsadvokat, medvirkning til ran og medvirkning til skyting. Mens han var ansatt ble han pågrepet i selskapets varebil hvor det ble funnet kokain.

Politiet i Malmö beskriver en av de ansatte som en ledende figur i Malmös kriminelle miljø, som er kjent for å bruke grov vold og trusler.

annonse

Selskapet tjener millioner
Eieren av selskapet har de siste årene tatt ut 2,5 millioner SEK i aksjeutbytte. Han vil ikke bli intervjuet foran kamera og blir opprørt på grunn av spørsmålene SVT stiller:

– Dette er ikke nyheter. Sosialtjenesten vet nøyaktig hva vi driver med. De har brukt oss i mange år. Vi er helt åpne med hva vi gjør (…)Dere er forferdelige mennesker som tar grundig feil. Glem denne saken!

Malmös myndigheter skal undersøke saken
Arbeids- og sosialforvaltningen i Malmö sier de skal undersøke påstandene. Avdelingssjef Katarina Lindeberg uttaler til SVT:

– Den informasjonen dere kommer med gir et klart bilde av en alvorlig situasjon som vi trenger å se nærmere på. Hvordan det forholder seg, har vi visst om dette, har innsatsen vår hatt dårlig effekt og endog forverret situasjonen – alt dette må vi undersøke nærmere.

En by på randen av konkurs må reddes av den svenske stat
Den økonomiske situasjonen i Sveriges multikulturelle utstillingsvindu har lenge vært katastrofal, med skyhøy arbeidsledighet, dårlig skatteinngang og svært høye utgifter. Allerede i 2015 skrev Document.no om den kjente økonomen Tino Sanandaji som rapporterte at statlige overføringer dekket 5 milliarder av byens totale kostnader på 17 milliarder SEK.

annonse

Det er altså tett oppunder 30 prosent av de totale utgiftene. Det er liten grunn til å tro at kostnadene har gått ned etter den massive tilstrømningen av migranter de tre siste årene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon