Rune Berglund Steen er leder av Antirasistisk Senter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Antirasistisk Senter, som nylig fikk påplusset statsstøtten med 2,9 millioner kroner, akter ikke å la neste demonstrasjon i Oslo mot FNs migrasjonspakt kommende fredag få pågå i fred. De tillyser motdemonstrasjon til samme tidspunkt. Om Eidvolds plass skulle være opptatt, får det bli «et sted i nærheten», heter det på det planlagte arrangementets FB-side.

annonse

Motarrangementet skal gå under den sterkt provokative parolen «Oslo sier nei til nynazisme», som om det å protestere mot en migrasjonspakt som vil demontere nasjonalstaten ytterligere, flytte mer makt til overnasjonale organer som FN og EU og legge landets grenser enda åpnere, skulle være nazisme. Dette er polarisering. For hvem har ikke lov til både å hate og angripe «nynazister»?

Shoaib Sultan skriver en sterkt tendensiøs artikkel om den forrige demonstrasjonen på senterets nettsted. Han tar riktig nok nødtørftig avstand fra voldsvenstres angrep på demonstrantene som «feil, uheldig og uklokt», men han hevder at det var nynazister som ble angrepet , og han forsøker å vri det til at markeringen var preget av høyreekstremister. Så da, så.

Med dette oppfordrer han til en «bred, ikkevoldelig motmarkering» på fredag.

ARS står sant og si fram som en udemokratisk, intolerant organisasjon som gjerne vil kneble meningsmotstandere ved hjelp av brunbeising, mistenkeliggjøring og bråk. De er fullt ut klar over at de voldelige elementene fra AFA og Tjen Folket som ble arrestert sist, vil kunne bruke fredelige demonstranter som dekke for nye angrep.

Hva med helt enkelt å la meningsmotstandere få demonstrere og si hva de mener i fred, og så kan heller ARS holde egne, sjølstendige markeringer hvor de sier sitt? Hvorfor denne driften til å ville sabotere, delegitimere og ødelegge for andre, til ikke å tåle andres meninger?

Vi får håpe politiet er situasjonen voksen.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.