Foto: REUTERS/Yves Herman
annonse
annonse

Det svenske entreprenørkonsernet NCC har trukket seg ut av en planlagt prosjekt med bygging av en moské i utenforskapsområdet Rinkeby utenfor Stockholm, etter at det ble kjent at at flere personer tilknyttet et muslimsk friskolekonsern er blitt mistenkt for økonomisk kriminalitet. Dette rapporterer Byggfakta. 

Svenska Dagbladet har gjort en granskning, og av den fremgår det at det finnes finansielle koblinger mellom selskaper i land som Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait, og ulike muslimske prosjekter. SvD rapporterer at flere av disse utenlandske selskapene og personene er involvert byggingen av den planlagte moskeen i Rinkeby. Derfor velger nå NCC, som skulle ha bygget moskeen, å avslutte samarbeidet.

Fem person fra friskoleselskapet Al-Azhar er blitt arrestert, mistenkt for økonomisk kriminalitet. Tre av dem er også en del av kretsen rundt den planlagte moskeen og dens samlingsfond. Personene er siktet for lovbrudd som grov konkurs, utroskap mot rektor, og hvitvasking av penger.

annonse

– NCC ser alvorlig på disse anklagene, sier entreprenøren i en uttalelse.

NCC og Rinkeby-moskeens samlingsfond innledet på et tidspunkt et samarbeid for å bygge en moské i Rinkeby Allé i nærheten av den nye politihuset i området. Den 5000 kvadratmeter store planlagte moskébygningen er designet av arkitekt Johan Celsing, og forventes å koste om lag 100 millioner kroner.

NCC forteller at samarbeidet med Rinkeby Mosque Collection Foundation var i en innledende planleggingsfase, der betingelser for bygging ble drøftet. Ettersom prosjektet skulle finansieres ved innsamling, skal det ha vært en del usikkerhet knyttet til økonomien.

– Denne situasjonen, sammen med informasjonen som nå kommer til NCCs kunnskap, gjør at NCC nå bestemmer seg for å avslutte samarbeidet, skriver konsernet i en uttalelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon