Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson og samboeren Louise Erixon. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Jimmie Åkessons samboer, Louise Erixson, er ifølge Sydöstran blitt valgt til Sverigedemokraternas første ordfører i Sverige – og det i Sölvesborg! Det er som kjent hjemstedet til den profilerte partilederen for Sverigedemokraterna.

Erixon uttalte til avisen at hun var «svært takknemlig for tilliten som var blitt vist henne».

Emilie Pilthammar fra Moderaterna blir viseordfører.

annonse

Ved valget av Erixon brytes også en 30 år gammel tradisjon med sosialdemokratisk styre i kommunen.

Det var på forhånd knyttet spenning til hvorvidt Erixon ville få støtte fra Moderaterna, Kristdenmokraterna og Sol-partiet. Hvis noen av medlemmene der stemte blankt, ville opposisjonens kandidat, Johanna Beijer fra Sosialdemokraterna overta ordførerklubben.

Imidlertid stemte alle tre partier for Erixon, og hun fikk dermed 27 av 49 stemmer og majoritet. Erixon har før dette vært gruppeleder for Sverigedemokraterna i Sölvesborg og politisk sekretær i landstinget.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon