Foto: REUTERS/Philippe Wojazer/Pool
annonse
annonse

President Emmanuel Macron har slått nye rekorder, og er den mest upopulære presidenten i fransk historie på dette stadiet i hans presidentperiode. Dette fremkommer i nylige undersøkelser, som også viser sterk vekst i støtten til den nasjonalkonservative Marine Le Pen og hennes Rassemblement national (RN).

Resett har tidligere rapportert om de lave popularitetstallene til den globalistiske, franske presidenten. Nå viser nok en måling fra byrået BVA at kun 26 prosent er fornøyde med Macron som president. Byrået har laget en sammenligning av dette tallet med tilsvarende tall til tidligere presidenter på samme tidspunkt under deres perioder som Frankrikes statsoverhoder.

Ifølge denne sammenstillingen er tilsvarende prosentandel for Francois Mitterand 48 prosent, Jacques Chirac 35 prosent, Nicolas Sarkozy 48 prosent, og 29 prosent for Francois Hollande.

annonse

Macron er altså mer upopulær enn Hollande var på samme tidspunkt under sin periode. Hollande forlot presidentembetet i 2017, med en ensifret popularitetsrate.

Mens Macrons popularitet svinner hen, øker det franske folks tillit til nasjonalkonservative Marine Le Pen, som i 2017 tapte mot Macron i presidentvalgets andre runde. Ifølge BVAs oversikt over franske partilederes popularitet, er det nå Marine Le Pen som stikker av med seieren som den mest populære franske partilederen.

Skjermbilde fra Twitter

Le Pen støttes av 27 prosent, mot Macrons 26 prosent. Samtidig er det Le Pens popularitet som øker mest blant alle partilederne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon