Fra FNs hovedkvarter under ett av møtene om Global Compact on Migration. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
annonse
annonse

På søndag arrangerte jeg, Frode Blegen, en demonstrasjon mot Marrakesh-avtalen (FNs migrasjonsavtale) på Eidsvoll plass, utenfor Stortinget. Markering gikk fredelig for seg og jeg vil takke de ca 150 som trosset kulden og deltok på arrangementet.

Det har i ettertid vist seg at det også var en håndfull medlemmer av Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM) tilstede i publikum. Jeg var ikke klar over at de ville delta.

Etter at markering var avsluttet og folk var på vei hjem gikk personer fra Antifa-miljøet til uprovosert til angrep på medlemmer i Folkebevegelsen mot Innvandring (FMI) og DNM.

annonse

Noen av de som ble angrepet ble anholdt av politiet, men ble raskt løslatt. Personene som framsto som angripere, ble tatt med til arresten og er ifølge Filter Media nå siktet i saken.

Da NRK Østlandssendingen omtalte saken på mandag valgte de overraskende å hevde at FMI var arrangør. Dette er ren løgn og svada fra NRK. Det var jeg som arrangerte det som en tverrpolitisk demonstrasjon og ikke FMI. Jeg er ikke og har aldri vært medlem i FMI.

Dessverre valgte jeg la Morten Lorentzen fra Aksjonsgruppe Ytringsfrihet være en av talerne på arrangementet. Jeg ble kontaktet av FMI om en «Morten» kunne få tale. Jeg etterspurte hva han het til etternavn, men det ble ikke besvart. Det var noen hektiske dager så jeg glemte dessverre å følge opp, og jeg forstår nå hvorfor de ønsket å holde hans etternavn skjult for meg frem til han stod på talerstolen.

La meg gjøre det helt klart; personer som Lorentzen, oppfordrer til rasekrig og truer familien til journalister er ikke velkommen som taler på arrangement jeg står bak.

annonse

Jeg ønsker å benytte denne anledningen til å si unnskyld til de andre talerne og de som møtte opp på demonstrasjonen på søndag. Neste gang jeg arrangere noe skal jeg gjøre en grundigere bakgrunnssjekk før jeg lar noen være en taler.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon