London, Storbritania 20181128. Onsdag avgjøres sjakk-vm i med såkalt tiebreak. Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana på historiske "The College in Holborn" under onsdagens tiebreak etter 12 remis kamper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

VM-vinner Magnus Carlsen svarte onsdag på kritikken som kom fra sjakkeksperter etter at han i en god stilling med svart ga Fabiano Caruana remis mandag.

Remisen la grunnlaget for onsdagens omspill der Carlsen knuste sin amerikanske motstander med 3-0 i hurtigsjakk.

– Jeg mener jeg gjorde en god avgjørelse med remis i det siste langsjakkpartiet. Jeg føler fortsatt at jeg hadde en bedre sjanse i hurtigsjakken, og ikke bare på grunn av hva som skjedde her i dag, sa Carlsen som svar på kritikken fra blant andre den tidigere verdensmesteren Garry Kasparov om mandagens overraskende remis i det 12. langsjakkpartiet.

annonse

– Det var bare en dum oppfatning av Kasparov, sa Carlsen til latter i salen.

Den ferske FIDE-president Arkadij Dvorkovitsj åpnet pressekonferansen med å ønske Magnus Carlsen til lykke med en ny VM-tittel.

– Jeg er naturligvis glad. Alt gikk perfekt i dag, sa Carlsen.

annonse

– Magnus spilte veldig bra, og all ære til ham for det. Jeg spilte ikke min beste sjakk denne gangen, sa Caruana.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon