London, Storbritania 20181128. Onsdag avgjøres sjakk-vm i med såkalt tiebreak. Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana på historiske "The College in Holborn" under onsdagens tiebreak etter 12 remis kamper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

VM-vinner Magnus Carlsen svarte onsdag på kritikken som kom fra sjakkeksperter etter at han i en god stilling med svart ga Fabiano Caruana remis mandag.

annonse

Remisen la grunnlaget for onsdagens omspill der Carlsen knuste sin amerikanske motstander med 3-0 i hurtigsjakk.

– Jeg mener jeg gjorde en god avgjørelse med remis i det siste langsjakkpartiet. Jeg føler fortsatt at jeg hadde en bedre sjanse i hurtigsjakken, og ikke bare på grunn av hva som skjedde her i dag, sa Carlsen som svar på kritikken fra blant andre den tidigere verdensmesteren Garry Kasparov om mandagens overraskende remis i det 12. langsjakkpartiet.

– Det var bare en dum oppfatning av Kasparov, sa Carlsen til latter i salen.

Den ferske FIDE-president Arkadij Dvorkovitsj åpnet pressekonferansen med å ønske Magnus Carlsen til lykke med en ny VM-tittel.

– Jeg er naturligvis glad. Alt gikk perfekt i dag, sa Carlsen.

– Magnus spilte veldig bra, og all ære til ham for det. Jeg spilte ikke min beste sjakk denne gangen, sa Caruana.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.