Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere aktører har trukket seg fra en planlagt demonstrasjon mot FNs migrasjonsavtale førstkommende fredag, fordi de anser at denne markeringen blir for ytterliggående. En av de sentrale initiativtagerne til demonstrasjonen har derfor valgt å flytte demonstrasjonen til 7. desember, og advarer andre mot å delta på demonstrasjonen førstkommende fredag, som vil domineres av radikale aktører.

Tidligere denne uken rapporterte Resett at det skal avholdes en demonstrasjon mot FNs Global Compact for Migration den kommende fredagen. Nå erfarer Resett imidlertid at denne demonstrasjonen er overtatt av aktører, deriblant medlemmer av Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI), som flere av de andre innvandringskritiske demonstrantene ikke ønsker å befatte seg med.

Den forrige nyhetssaken med Morten Lorentzen ble skrevet i god tro, men intervjuobjektet ble ikke gransket tilstrekkelig. Resett beklager den uheldige fremstillingen.

annonse

Lena Andreassen er en av de sentrale skikkelsene i organiseringen av en ny demonstrasjon mot GCM, som i stedet vil finne sted 7. desember, på Eidsvolds plass foran Stortinget i Oslo.

– Den demonstrasjonen dere omtalte for noen dager siden har utviklet seg til en ren nazidemonstrasjon. Derfor har vi andre gått sammen for å planlegge en annen markering 7. desember i stedet. Vi har fått bekreftelse fra politiet og fra Stortinget om at dette er i orden, forteller Andreassen.

Hun har alltid hatt sansen for politikk, og ble først med i FrP som 14-åring. Hun advarer sterkt mot å lytte til Morten Lorentzen, og sier at han umulig kan sies å ha vært med på å bygge opp FrP, slik han sa i intervju med Resett.

– Jeg meldte meg først inn i FrP da jeg var 14 år, og Morten Lorentzen, eller Morten Bakke, som han opprinnelig heter, har ikke vært med på å bygge opp partiet slik han har sagt til dere. Han er en høyreekstremist, har vært med i Blood and Honour, og var til stede på en nazistisk demonstrasjon i Fredrikstad så sent som for ett år siden. Nå lurer han folk. Han lurte arrangørene av forrige markering til å la ham holde appell. Så har de kuppet det som skulle være denne fredagens demonstrasjon mot GCM, og gjør den om til noe som ligner en FMI-markering. Det vil ikke vi være med på, konstaterer Andreassen.

annonse

Selv er hun innvandringskritisk, men hun tar avstand fra rasisme. Hun understreker at hun kjenner flere flotte mennesker med innvandrerbakgrunn godt, og minner om at også disse borgerne kan være kritiske til høy innvandring.

– Naboen min bruker hijab, og hun er likefullt et flott menneske. Hun er alltid blid, og selv om hun bruker hijab så virker det ikke som om hun tar religionen sin altfor alvorlig. Hun sier dessuten at det er uaktuelt å la barna gå i hijab. En annen venn av meg med pakistansk bakgrunn støtter det jeg står for fullt ut.

Andreassen er bekymret for hvordan samfunnet vil preges av de nye kulturforskjellene som vokser frem med den høye innvandringen. Særlig kvinners og homofiles rett til å være frie trekker hun frem som avgjørende.

– I fjor gikk jeg i shorts og topp ombord på en buss mot Botanisk hage på Tøyen. Underveis kommer det en somalisk dame ombord på bussen, og jeg tilbyr henne mitt sete, ettersom jeg skulle gå av et lite øyeblikk senere. Da så damen på meg, og sa følgende: «Jeg synes du skal dekke deg til. Du ser hvor du er.» En venn av meg er homofil. Han kan ikke gå hånd i hånd med kjæresten sin på Grønland og Tøyen, det går bare ikke, forteller Andreassen.

Hun advarer andre innvandringskritikere mot å delta på markeringen Resett opprinnelig omtalte, som skal finne sted førstkommende fredag.

annonse

– Når det gjelder denne demonstrasjonen, så er det slik at høyreekstremister har kuppet det som skulle være en nasjonalkonservativ markering. Dette burde alle holde seg unna. Vår ikke-ekstreme demonstrasjon mot Global Compact for Migration vil avholdes fredag 7. desember, 18.00 til 19:30 foran Stortinget. Dette skal være en fredelig markering. Vi skal ikke nekte noen å komme, men jeg ønsker ikke personer som Morten Bakke velkommen, sier Andreassen avslutningsvis.

Demonstrasjonen mot Global Compact for Migration vil avholdes 7. desember, klokken 18 til 19:30, på Eidsvolds plass i Oslo. Bjørn Christian Rødal, Ellen Duve Brynildsen, Ingar Grøndahl og Lars Thorsen er blant de foreløpige appellantene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon