KrFU-leder Martine Tønnessen vil at KrF skal kreve postene som utenriksminister, barne-, familie- og likestillingsminister og kunnskaps- og integreringsminister i en eventuell flertallsregjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Allerede før forhandlingene mellom KrF og regjeringen er i gang, har KrFU bestemt seg for hvilke ministerposter KrF må ha for å gå inn i regjeringen.

Et enstemmig sentralstyre i ungdomspartiet har besluttet at KrF må kreve postene som utenriksminister, kunnskaps- og integreringsministeren og barne-, familie- og likestillingsministeren i et eventuelt regjeringssamarbeid, melder NRK onsdag.

Alle tre postene bekles i dag av Høyre-politikere, henholdsvis Ine Eriksen Søreide, Jan Tore Sanner og Linda Hofstad Helleland.

annonse

KrFU-leder Martine Tønnessen sier ungdomspartiet gjerne vil ha utenriksministeren fordi utfordringer som flyktningkrisen, klimakrisen og menneskehandel krever globale løsninger.

– Dette er noe av det KrF er mest opptatt av å få gjort noe med, sier hun.

KrF sitter nå i sonderinger med regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre. De fire partiene er enige om at eventuelle forhandlinger ikke vil starte først over nyttår.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon