Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) øker tilsagnsfullmaktene for bygging av studentboliger i statsbudsjettet. Det betyr midler til å bygge opptil 1.200 flere studentboliger. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Regjeringen og KrF åpner for at det kan bygges 1.200 ekstra studentboliger i 2019. Disse kommer i tillegg til de 2.200 som det legges opp til i statsbudsjettet.

Regjeringen signaliserte i budsjettsalderingen for 2018 at det kan åpnes for flere tilsagn i 2019, som følge av nylig oppdaterte tall fra Husbanken. Nå bekrefter forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) at det er rom i budsjettet for å kunne øke tilsagnsfullmaktene tilsvarende 1.200 ekstra boliger.

Rimelig boligtilbud

– Studentboliger er et av de aller viktigste studentvelferdstiltakene vi har. Derfor prioriterer regjeringen dette så høyt, og derfor har vi bevilget midler til et rekordhøyt antall studentboliger de siste årene. Dette skal sikre enda flere studenter et rimelig og godt botilbud, sier Nybø i en pressemelding.

Økningen for 2019 kommer som følge av at studentsamskipnadene ikke har greid å bygge så mange studentboliger som de har fått penger til over flere år. Grunnen til det er at tilskuddssatsene og kostnadsrammene har vært for lave.

Derfor har nå regjeringen økt rammene og satsene, og tilskuddene skal også prisjusteres fremover. Dette skal bidra til at det blir enklere for studentsamskipnadene å få satt i gang byggeprosjektene sine, opplyser departementet.

Positivt

Både i regjeringspartiene og i Kristelig Folkeparti mottas nyheten positivt.

– KrF er opptatt av at studenter skal kunne bo trygt og godt under studietiden. Det handler om å legge til rette for en god studietid, og derfor er jeg glad for at regjeringen sammen med KrF nå legger til rette for enda flere studentboliger i 2019, sier stortingsrepresentant Hans-Fredrik Grøvan (KrF).

Roy Steffensen i Frp, som leder utdanningskomiteen på Stortinget, beskriver tiltaket som et praktisk og konkret tiltak som studentene vil legge merke til, mens Høyres Kent Gudmundsen slår fast at 2019 ligger an til å bli et godt år for studentenes økonomi med tanke på flere studentboliger og bedre studiestøtte.

De siste fire årene har det i snitt blitt bevilget penger til 2.275 studentboliger per år.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]