Illustrasjonsfoto: REUTERS/Yves Herman

Et kapell i den østerrikske byen Linz har besluttet at de vil kringkaste islamske bønnerop hver dag fra og med 2. desember frem til lille julaften. Dette gjøres som en del i en «kunstinstallasjon» som skal understreke at islam er en fredelig religion. Det rapporterer Der Standard.

annonse

Til visse tidspunkter hver eneste dag mellom 2. og 23. desember vil forbipasserende i Linz, som er Østerrikes tredje største by, kunne høre islamske bønnerop, eller kallelse til bønn, fra et av byens kapeller. Det er såkalte muezzinrop, spilt inn i Algerie, Mozambique, Tyrkia og Singapore, som skal påtvinges byens borgere.

Aktørene bak det såkalte kunstprosjektet hevder at opptrinnet vil «forbinde estetikken fra ulike virkelighetsoppfatninger», når besøkende hører bønneropene som blandes sammen med lydene fra en «sekulær-urban verden».

Kunstnerne Wernes Puntigam og Klaus Hollinetz har sagt at de med denne forstyrrelsen i borgernes hverdag ønsker «å skape bevissthet rundt at islam og kristendommen er fredelige religioner».

8 prosent av befolkningen i Østerrike erklærte seg selv muslimer i 2016, og islam er den nest største religionen i det tysktalende alpelandet.

Tidligere i år annonserte Østerrikes nasjonalkonservative regjering at de sil slå hardt ned på politisk islam i landet, at de vil stenge radikale moskeer, at de vil utvise opp mot 60 fundamentalistiske imamer. Landet har også innført forbud mot heldekkende hodeplagg som nikab og burka.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.