Trondheim 20160411. Harald Hegstad under kirkemøtet i Trondheim mandag. Foto: Ole Martin Wold / OLE MARTIN WOLD

Presteforeningen er kritisk til at den nye kirkeordningen krever oppholdstillatelse for å bli medlem i Den norske kirke.

annonse

– Å være medlem i en luthersk kirke har ingenting med oppholdstillatelse å gjøre. Hvis man er døpt, eller blir døpt, kvalifiserer det til medlemskap, sier nestleder Ingvild Osberg i i Presteforeningen til Vårt Land.

Kritikken kommer i en høringsuttalelse til den nye kirkeordningen.

I dagens lovgiving står det at «bare personer som er bosatt i riket og norsk statsborger i utlandet kan være medlem av Den norske kirke». Det foreslåtte kravet om oppholdstillatelse er altså en oppmykning.

– Dette er en oppmykning av gjeldende bestemmelse i kirkeloven, der det kreves at man er «bosatt i riket». Om oppmykningen går langt nok, regner jeg med blir et tema i høringen, sier nestleder Harald Hegstad, i Kirkerådet.

I sitt høringsdokument skriver Kirkerådet at kravene bør lempes på:

«De senere år har det vært en økning av personer i Norge uten fødselsnummer, men med lovlig opphold. Noen av disse knytter seg til en lokal menighet, og det foreslås i kirkeordningen at også disse skal kunne registreres som medlemmer».

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.