Illustrasjonsfoto: Pixabay/dalphoto
annonse
annonse

Svenske politikere har ikke forstått demokratiske spilleregler. De har ikke greid å omsette i praksis hva et folkestyre innebærer. Så mange år etter antikken, det er nesten utrolig. Nå handler alt på regjeringskanselliet Rosenbad om makt og strategi heller enn moral og ideologi. Det med å respektere et valgresultat ble i 2018 glatt oversett. At et valgresultat kan trikses med, som et spill, manipuleres og til slutt kanskje avvises, må karakteriseres som et skinndemokrati.

Et nyvalg er et skrekkscenario for begge blokkene. Det mest sannsynlige er at Sverigedemokratene holder stillingen eller går ytterligere frem. Siste riksdagsvalgs juks og fanteri i stor stil blir kanskje ikke like lett ved et nyvalg.

Kløften mellom de folkevalgte  og velgerne er stor. Alle innser at Sverige trenger en regjering. Myndigheter og kommuner famler i mørket, viktige lovforslag blir utsatt og politikerforakten øker. Sverige beveger seg mot en krise i den kommunale velferden, mener mange økonomer. Pensjonistene, sykehusene og nødetatene sender daglig ut alarmerende meldinger. Den svenske økonomien holder seg oppe av riksbankens minusrente. Men hvordan skal landet takle en lavkonjunktur og en normal rente?

annonse

«USA hjelper ikke Sverige i neste krise». Hjelp fra USA spilte en avgjørende rolle for svensk økonomi under den forrige finanskrisen». Advarselen kommer ikke fra hvem som helst, men fra viseriksbanksjef Cecilia Skingsley. Åpenbart en modig person som våger å si noe i det hele tatt om et så tabubelagt tema. Da Sverige som den øvrige verden ble rammet i kjølvannet av investeringsbanken Lehman Brothers-konkursen stilte amerikanerne opp. Det svenske banksystemet var farlig nær kollaps da dollar ikke lenger var tilgjengelig for å innfri statlige lån.

Hvis det aller viktigste er å holde Sverigedemokratene utenfor for enhver pris, i år etter år, hvilket alternativ kan politikerne komme opp med som folk flest vil godta? Hvis vi går ut fra at Sverigedemokratene som parti har kommet for å bli, og hvert nytt valg fremover resulterer i omtrent det samme som riksdagsvalget … hva da? Noen må ha forregnet seg og ikke forutsett at verden har utviklet seg, det samme med meninger, holdninger og fremtidsvisjoner. Svenske politikere mangler åpenbart en virkelighetsforankring.

Konsekvensanalyser i Sverige unngås når det er sannsynlig med uønsket svar. Det svenske samfunnet må beskyttes mot sannheten. Det groveste eksempelet er at egen befolkning systematisk og med sterkt engasjement skiftes ut med muslimer fra Midt-Østen og Afrika, medbrakt en primitiv religion som er totalt fremmed for svensker flest. Det blir en bitter pille å svelge den dagen folket våkner til den erkjennelse at Sverige er blitt et helt annerledes land der kultur og egenart er slettet av egne politikere.

annonse

Sverige er ikke lenger et «folkhem», en sosialistisk konstruksjon som skulle holde folket samlet, lik en saueflokk. Staten som tidligere hadde god kontroll over enkeltindivider ved hjelp av løfter om trygghet og likestilling, fungerte i mange år fordi parolene og lærebøkene fungerte effektivt som hjernevask. Nå er den tiden over, men mange svensker ønsker ikke å innse den ubehagelige sannheten at grådighet, selvtilfredshet, misforstått feminisme og humanisme, pluss korrupsjon fra eliten, kongehus  og restene av adelsslekten til slutt tok knekken på  det sosialistiske «idealsamfunnet».

«Sverige skal bli bedre forberedt på krig og krise», var tittelen på en debattartikkel av forsvarsminister Peter Hultqvist og justis- og innenriksminister Morgan Johansson i Svenska Dagbladet 30. mai 2018. Det var da brosjyren «om krisen eller kriget kommer» ble sendt til alle husholdninger, og mange fikk panikk. Siden er utviklingen i Sverige gått fra krise til krise.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon