Illustrasjonsfoto: Keystone / NTB scanpix
annonse
annonse

En 53 år gammel mann er dømt til to og et halvt års fengsel og må levere tilbake 21 kilo gull etter å ha smuglet nesten 400 kilo gull til Norge.

To snekkere, en maler, en bilmekaniker, en kaffeoperatør og en pensjonist har drevet storstilt smugling av gullbarrer til Norge, ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

En 53 år gammel norsk snekker som er bosatt i Sverige, har ifølge dommerne i tingretten vært den sentrale organisatoren i saken. Han har ifølge dommen lagt til rette for at totalt rundt 397 kilo gull ble tatt inn i Norge uten at det ble betalt innførselsmoms, i alt 28 millioner kroner.

annonse

I tillegg til fengselsstraffen inndras 21 kilo gull som ble beslaglagt av politiet. Kiloprisen på 24 karat gull er i dag omkring 370.000 kroner, så totalverdien er 7,7 millioner kroner. Mannen fratas også retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet på ubestemt tid.

53-åringens forsvarer, advokat Arnt Lauritz Kvitberg Angell, har ennå ikke snakket med sin klient.

– Min kommentar er vel at jeg tror han kommer til å anke, sier han til DN.

annonse

Forholdene som omfattes av dommen, skjedde mellom juni 2011 og mai 2012. Ifølge dommen er det snakk om 62 leveranser av gull med nesten like mange grensepasseringer.

En 56 år gammel svensk statsborger ble dømt til to års fengsel. Fire andre som er dømt for å ha vært kurerer, er dømt til mellom fem og tolv måneders fengsel. Dommen er ikke rettskraftig.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon