Illustrasjonsbilde. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Antall uautoriserte innvandrere i USA er falt til sitt laveste nivå på mer enn et tiår, ifølge nye estimater fra Pew Research Center basert på 2016 regjeringsdata. Nedgangen skyldes nesten helt en kraftig nedgang i antall meksikanere som kommer inn i landet uten autorisasjon.

Men den meksikanske grensen er fortsatt en vei for oppføring av økende antall uautoriserte innvandrere fra El Salvador, Guatemala og Honduras. På grunn av dem var Midt-Amerika det eneste fødselsområdet med flere amerikanske uautoriserte innvandrere i 2016 enn i 2007, skriver forskningssenteret.

Det bodde 10,7 millioner ulovlige innvandrere i USA i 2016, ned fra en topp på 12,2 millioner i 2007, ifølge de nye estimatene.

annonse

Totalt er det laveste siden 2004. Det er knyttet til en nedgang på 1,5 millioner mennesker i antall meksikanske ulovlige innvandrere fra 2007 til 2016. Likevel forblir Mexico opprinnelsesland for 5,4 millioner ulovlige innvandrere, eller omtrent halvparten av USAs totale antall ulovlige innvandrere, skriver Pew Research Center.

Det fallende samlede antall ulovlige innvandrere skyldes hovedsakelig en svært stor nedgang i antall nye uautoriserte innvandrere, spesielt fra Mexico, som kommer inn i landet. Følgelig inneholder dagens uautoriserte innvandrerbefolkning en mindre andel av nylige ankomster, spesielt fra Mexico, enn et tiår tidligere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon