Foto: REUTERS/Yves Herman
annonse
annonse

En 24 meter høye minaret tilknyttet byens stormoske er nå nesten ferdig i Århus i Danmark. Den skal brukes av 7000 tyrkere som bor i byen.

Det er den tyrkiske kulturforeningen som bygde den tyrkiske moskeen på Sintrupvej i Brabrand, som stod delvis ferdig tidligere i år, og nå er den første minareten i Århus snart på plass, skriver Århus Stiftstidende.

Minareten er først og fremst et symbol har den tyrkiske kulturforeningen tidligere sagt til den danske regionsavisen. Et symbol på at de 7.000 tyrkerne i Århus nå har en ekte moske, et verdig sted å dyrke sin religion.

annonse

Minareten vil ikke være et bønnetårn, hvorfra det skal fremsies religiøs proklamasjon, eller innkalles til bønn, sier formannen for den tyrkiske kulturforeningen Bedir Toy til avisen. Bønnekallet foregår innendørs.

Dask Folkeparti er ikke overbevist. Det er ikke noe forbud mot bønn, og partiet frykter at minareter før eller siden vil bli brukt til bønnesamtaler når den først er bygget, slik det har skjedd flere andre steder i Europa.

«Moskeen eies av den dansk-tyrkiske islamske stiftelsen, støttet av Diyanet – den tyrkiske presidenten Erdogans departement for religion. Det blir dermed den utvidede armen til den tyrkiske diktatoren i Danmark,» sier Jakob Soekaard Clausen, som representerer Dansk Folkeparti i Århus og Øst Jylland til Den Korte Avis.

 

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon