Illustrasjonsbilde. USAs grensevakter pågriper migranter fra Honduras som krysset grensa til USA til fots 1. desember 2018. Foto: Felix Marquez / AP / NTB scanpix
annonse

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet lovet fredag at de i framtiden vil straffeforfølge alle migranter som deltar i «voldelige sammenstøt» med grensevakter.

Lovnaden kommer etter at de bestemte seg for å ikke straffe de 42 migrantene fra Sentral-Amerika som forrige helg ble pågrepet etter en voldelige sammenstøt på grensa til Mexico.

Migranter blir ofte deportert i stedet for å bli stilt til ansvar for sine lovbrudd på grunn av «begrensede ressurser, lovfestede hinder og saksbehandlingsbegrensninger», ifølge talskvinne Katie Waldman i Sikkerhetsdepartementet. Et av hindrene er at barn ikke kan separeres fra sine foreldre.

annonse

Waldman sier at innvandringsmyndighetene vil samarbeide med det amerikanske justisdepartementet for å «sikre at alle fremtidige migranter som deltar i voldelige sammenstøt med grensevakter, blir siktet for alle føderale lovbrudd de begår».

Fredag ble to migranter, en 18-åring fra Honduras og en 26-åring fra El Salvador, siktet for overfall og for å ha tatt seg inn i landet ulovlig.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse