Illustrasjonsbilde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

KNM Helge Ingstad har ligget rolig det siste døgnet, og været er stabilt godt. Dermed fortsetter forberedelsene til hevingen av fregatten.

– Jeg har vært i kontakt med dykkerne, som sier at de har gjennomført dykkeoperasjoner i hele dag. Det har vært gode værforhold, og de holder fortsatt på med dykking for å utnytte dette, sa forsvarssjefens pressevakt Sven Halvorsen til NTB ved 16-tiden søndag.

Dykkeoperasjonene er et ledd i forberedelsene til selve hevingen av fregatten, en operasjon det fortsatt er uklart når kan begynne.

annonse

Arbeidet ble tidligere denne helgen utsatt noe grunnet ustabilt vær og bevegelser i fregatten. Dykkerne svømmer ikke ned til KNM Helge Ingstad med mindre det er helt trygt.

– Bevegelser i fartøyet overvåkes kontinuerlig, og sikkerheten til de som arbeider på fartøyet, har høyeste prioritet, skriver Forsvaret på sine nettsider.

Milliardfregatten KNM Helge Ingstad ligger på grunn i Hjeltefjorden i Øygarden etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS torsdag 8. november. Fortsatt er det ikke tatt noen beslutning om fregatten skal repareres etter at den er hevet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon