Illustrasjonsbilde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

KNM Helge Ingstad har ligget rolig det siste døgnet, og været er stabilt godt. Dermed fortsetter forberedelsene til hevingen av fregatten.

annonse

– Jeg har vært i kontakt med dykkerne, som sier at de har gjennomført dykkeoperasjoner i hele dag. Det har vært gode værforhold, og de holder fortsatt på med dykking for å utnytte dette, sa forsvarssjefens pressevakt Sven Halvorsen til NTB ved 16-tiden søndag.

Dykkeoperasjonene er et ledd i forberedelsene til selve hevingen av fregatten, en operasjon det fortsatt er uklart når kan begynne.

Arbeidet ble tidligere denne helgen utsatt noe grunnet ustabilt vær og bevegelser i fregatten. Dykkerne svømmer ikke ned til KNM Helge Ingstad med mindre det er helt trygt.

– Bevegelser i fartøyet overvåkes kontinuerlig, og sikkerheten til de som arbeider på fartøyet, har høyeste prioritet, skriver Forsvaret på sine nettsider.

annonse
annonse

Milliardfregatten KNM Helge Ingstad ligger på grunn i Hjeltefjorden i Øygarden etter at den kolliderte med oljetankeren Sola TS torsdag 8. november. Fortsatt er det ikke tatt noen beslutning om fregatten skal repareres etter at den er hevet.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.