Leder For Alliansen Hans Jørgen Lysglimt Johansen.
annonse
annonse

Skjermdumpen nedenfor viser angivelig Hans Jørgen Lysglimt Johansen på Facebook skrive i et svar til NTNU–professor Trond Andresens hjertesukk om «gnålet om Holocaust»: 

–Drittlei jeg og. Det er et varemerke, en myte en forbannelse en besvergelse mer enn en historisk hendelse, skriver han.
(Trond Andresen er kjent for å i en årrekke gå i i tog 1. mai under parolen «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporingstaktikk», red. anm.).

Denne skjermdumpen ble lagt ut på Shurika Hansen sin Facebook–side og fikk straks stor oppmerksomhet. Skjermdumpen har versert en stund i sosiale medier og om utsagnene er ekte så er dette horribelt. Nå kjenner ikke undertegnende konteksten til disse utsagnene, det er blitt påstått at det var i forbindelse med en diskusjon rundt immigrasjon til USA .

annonse

En kommentar støttet de to i et svar til Shurika Hansen:


Shurika beskriver samtalen utifra bildet på denne måten:

– Nå er jeg ikke helt sikker på hvor saken er publisert, men slike utbrudd er ikke helt uvanlig fra Alliansen. At de fornekter Holocaust er for meg nært knyttet til en ideologi som bør utfordres langt mer enn det den gjør i dag. At de flørter med nazismen er også skummelt.
Jeg tolker partiet som irrelevante, men også verdt å gi plattform til. Vi skal ikke utestenge meninger og holdninger vi ikke liker. Vi skal gi plattform til holdningene og møte de med saklige argumenter.

annonse

Men at lederen av et politisk parti her i Norge kan omtale tragedien og folkemordet som skjedde under 2. verdenskrig på denne måten er horribelt, uansett sammenheng. Det minner om et politisk synspunkt som er så gale at det er skremmende.

Alliansens leder Lysglimt Johansen har uttalt:

– Alliansen har ikke partiprogram (vi har et helt minimalistisk partiprogram som legges frem på årsmøtet 8 desember 2018).
Alliansen har ikke medlemmer.

Og videre:

– Jeg fronter Alliansen og det gjør at alle andre kan stå fritt og operere fritt. En veldig god modell som har vist seg å kunne gjøre grep som ikke har vært mulig tidligere i andre modeller.
Alliansen – Alternativ for Norge fortsetter. Norge først!

Så begynner man å lure på hva dette er for noe.

   • Man kan ikke være medlem. Ergo har man ingen politisk innflytelse.
   • Man kan ikke stemme på et gitt antall personer som ikke er valgbare ut ifra deres meninger og holdninger.
   • Man er prisgitt det ledelsen i styre måtte bestemme.

  Dette er ikke politikk. Det er diktatur.
  Angående Holocaust har Lysglimt tidligere uttalt:

  Da kan man trygt konkludere: Uansett hvilken kontekst disse ytringene er koblet til, så fremgår Mr. Lysglimts holdninger ganske tydelig. Twitter–meldingen ovenfor snakker for seg selv.

  I en diskusjon i Resetts kommentarfelt om Alliansens oppstartsbidrag på 250.000 kr skriver Lysglimt:

  – Partiet skulle helt eksplisitt formes etter min visjon og jeg var veldig nøye med å kommunisere det hele tiden.

  En uttalelse som uten tvil må kunne settes i sammenheng med hans meninger om blant annet Holocaust.

 • Men helt ærlig? «Lysglimt»: Er det mulig å ta denne personen seriøst? Han virker ikke helt god synes jeg. Noen må ha stukket av med sikringene. Se Lysglimt i aksjon nedenfor og døm selv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon