Arsenals Emile Smith Rowe (høyre), sammen med Mattéo Guendouzi etter seieren mot Vorskla Poltava i europaligaen torsdag. Søndag venter langt tøffere motstand når Tottenham kommer på besøk. Foto: Jefrem Lukatskij / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Dersom Tottenham spiller som de gjorde mot Chelsea forrige helg, taper de ikke dagens London-derby mot Arsenal, mener tidligere Arsenal-spiller Paul Merson.

De to rivalene fra Nord-London skal møte hverandre to ganger i desember; først i søndagens Premier League-oppgjør, deretter i ligacupen 19. desember.

Den gamle Arsenal-kjempen Paul Merson, med over 330 kamper for «The Gunners», lot seg imponere av Tottenham forrige helg i 3-1-seieren over Chelsea.

annonse

– Tottenham har ikke spilt fantastisk denne sesongen fram til Chelsea-kampen. Mot Chelsea gjorde de en imponerende jobb. Alle gjorde jobben prikkfritt, alle visste hva de skulle gjøre, og alle var på sitt beste. Det var Tottenhams beste kamp denne sesongen. Hvis Tottenham spiller som de gjorde mot Chelsea, kan de ikke tape, sier Merson til Sky Sports.

– Tottenham har ikke vært fantastiske, men de har hatt sin beste ligastart noensinne. De har ikke på langt nær spilt så godt som de gjorde forrige sesong, legger han til.

Presset er på Arsenal

Merson tror Arsenal-supporterne, hvis de fikk velge, ville valgt seier i ligacupkampen framfor seriekampen.

– Kun for å stoppe Tottenham fra å vinne noe i år. For ligacupen er Tottenhams beste sjanse, sier Merson, som også tror helgens Premier League-oppgjør mot erkerivalen betyr mer for Arsenal enn for Tottenham.

– Presset om å prestere ligger på Arsenal. Hvis Arsenal ikke vinner kampen, vil det spre seg en følelse om at Tottenham er i ferd med å rykke ifra.

Kun tre poeng skiller klubbene på Premier League-tabellen før storoppgjøret. Vertene fra Arsenal har ikke tapt på 18 kamper, men søndagens batalje mot Tottenham vil vise hvor langt laget har kommet under den nye hovedtreneren Unai Emery.

annonse
En god pekepinn

Tim Sherwood, eks Tottenham-spiller og -manager, mener en hjemmeseier vil gi vertene troen på at de kan blande seg inn i kampen om en topp fire-plassering.

– Denne kampen vil gi en god pekepinn på hvor langt de har kommet. De har møtt flere gode lag denne sesongen, men kommet til kort, sier Sherwood.

Arsenal har tapt både mot Manchester City og Chelsea, og de spilte 2-2 hjemme mot Liverpool.

– Jeg mener Tottenham har de beste spillerne, men de beste spillerne vinner ikke alltid kampen. Noen ganger vinner det beste laget. Men jeg tror alt må gå Arsenals vei for at de skal få med seg et godt resultat, sier Sherwood.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon