(Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
annonse
annonse

Sveriges lengst sittende partileder, Sverigedemokratenes Jimmie Åkesson, har ingen planer om å gi seg. Han synes det er veldig morsomt nå, når partiet hans sitter på vippen i riksdagen, og er sikker på at Sverigedemokratene en dag kommer til å bli vårt nabolands største parti. Det fremkommer i et ferskt intervju med Expressen.

Jimmie Åkesson har ledet Sverigedemokratene siden 2005. I valget før han overtok som leder, som ble avholdt i 2002, firedoblet partiet valgresultatet sitt, fra 0,37 til 1,44 prosent. Sveriges statsminister het Göran Persson og sosialdemokratene hadde 144 mandater i riksdagen og en oppslutning på 39,85 prosent. I løpet av hans tid som partileder har sosialdemokratene hatt fire partiledere, fremgår det av Expressens artikkel.

Ved sist valg fikk Sverigedemoratene en oppslutning på 17,5 posent og ble landets tredje største parti. Åkesson sier til Expressen at han mener partiet har velgerpotensial til å komme over 30 prosent.

annonse

«Jeg er overbevist om at vi skal være det største partiet hvis ingenting veldig drastisk skjer, enten med partiet eller med landets utvikling. Jeg har alltid sagt at Sverigedemokraene kan få minst 30 prosent, basert på hva vi tenker og fokuserer på, og hva velgerne tenker om disse spørsmålene,» sier han.

På spørsmål om han ikke snart vil gi seg som partileder svarer han: «Jeg tror alle tror at det ville være fint å gjøre noe annet. Men jeg har aldri tenkt på det seriøst. Jeg synes dette er veldig morsomt nå.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon