Politiet tror at den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen kan ha blitt drept allerede mandag 13. juli, tre dager før hun ble funnet i restene av bolighuset i Lensmannsjordet på Sjøvegan etter en brann som ble påsatt for å dekke over udåden. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Pluss)
annonse
annonse

Politiet er ferdige med å etterforske drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i Troms i 1998. En nå 37 år gammel mann er siktet i saken.

Overfor Nordlys ønsker ikke politiadvokat Kirsti Jullum Jensen i Troms politidistrikt å kommentere hva som er politiet innstilling i saken.

– Først skal Statsadvokaten foreta sin vurdering, så er det opp til Riksadvokaten, sier hun.

annonse

Vurderingen vil ende i enten tiltale og rettssak, henleggelse eller at politiet blir bedt om å etterforske saken ytterligere.

Den siktede mannen ble pågrepet på Oslo lufthavn 20. juni i år. Han er tamil og srilankisk statsborger og kom først til Norge som asylsøker i 1997. De siste årene har han igjen bodd på Sri Lanka. Han er siktet for å ha voldtatt og drept 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen i juli 1998, før han skal ha satt fyr på huset hennes for å skjule sporene.

Politiets etterforskning har avdekket at mannen arbeidet i Bendiktsens hage, sammen med flere andre, to måneder før hun ble funnet drept i sin nedbrente bolig.

Mannen nekter straffskyld.

annonse

Ifølge Troms politidistrikt ventes det at Troms og Finnmark statsadvokatembeter først vil gi informasjon om saken når den er påtalemessig avgjort av Riksadvokaten.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon