Visepresident på Stortinget, Abid Raja før en ny runde med budsjettforhandlinger. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

DN rapporterer i dag at Venstre-nestleder Abid Raja er blitt sykmeldt etter å ha blitt skjelt ut av partileder Trine Skei Grande over telefon 10. november. DN omtaler det Grande har sagt som «sterkt nedsettende karakteristikker».

Å være ubehersket er selvsagt ingen god ting, og Resett er de siste til å mene at Grande er skikket til å være partileder eller kulturminister. Vi vet også at Grande har en tendens til å bruke kjeft for å få det som hun vil innad i partiet.

Men Raja burde være mann nok til å komme seg på jobb likevel. Hans opptreden har i lang tid vært opportunistisk, og han kjører et sololøp innad i partiet. Så også i saken Grande ga ham kjeft for, nemlig hans symbolske stikk til FrP rundt å nekte økt støtte til HRS.

annonse

Man kan mistenke Raja for også å bruke sykmeldingen for å svekke Grande. Men skal det lykkes, må det bygges en bredere koalisjon innad i partiet. Og Raja blir neppe den som overtar.

Skal Grande veltes, må det flere hender til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon