Foto: Resett / Christofer Owe.

FrP-nestleder Sylvi Listhaug går ut mot partiet Demokratene, som hun mener sprer løgner om hennes standpunkter til FNs Global Compact for Migration på Facebook. Hun presiserer at hun kjemper for norske interesser.

annonse

Det innvandringskritiske partiet Demokratene har på Facebook fremmet påstander om at Sylvi Listhaug egentlig er en forkjemper for GCM. På Demokratenes nettsider heter det at Listhaug «var med på å heie frem FN-pakten».

– Faktum er at den norske regjeringen med statsminister Erna Solberg og daværende innvandringsminister Sylvi Listhaug var aktivt med på prosessen som har ført frem til det endelige dokumentet. Det fremgår av et referat fra møtene i tilknytning til FNs generalforsamling for to år siden, skriver Demokratene på Facebook.

Dette avviser FrP-politikeren som løgner. Hun understreker at hun var i FN for to år siden for å tale Norges sak.

– Løgn spres av Demokratene på Facebook for å sverte meg. Det finner jeg meg ikke i. Jeg og FrP er mot FNs migrasjonsavtale. Det er derfor vi tar dissens og som eneste parti sier klart og tydelig nei. Da jeg var i FN for to år siden var det for å kjempe for norske interesser. Vi hadde mange møter for å sikre flere returer, og etter møtene fikk vi eksempelvis returnert mange hyperkriminelle marokkanere som herjet i Oslos gater, sier Listhaug til Resett.

Hun minner om at arbeidet med migrasjonsavtalen ikke hadde nådd langt da hun var i FN for to år siden. Altså var det ikke mye for henne å ta stilling til.

– Forhandlinger og diskusjoner om internasjonale avtaler som dette, lå under utenriksdepartementet da, som nå. Og for to år siden hadde ikke arbeidet med migrasjonsavtalen kommet langt, og det var lite å ta stilling til, sier Listhaug.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.