Lily Bandehy
Forfatter og skribent
To flasker rødvin. Pixabay. Foto: wiggijo
Del saken
 • 296
 •  
 •  
 •  
 •  

Siv Jensen har nå sittet i regjering siden 2013. Mange føler at hun overser sine velgere for å beholde sin stilling som finansminister. Nå er hun sint, på grunn av to flasker vin. En svært viktig sak, mener Jensen. To flasker vin er en katastrofe?

Er virkelig to flasker vin en større katastrofe enn å samarbeide med KRF i 5 år, til tross for en rekke hatefulle bemerkninger fra KrFs side? Er to flasker vin viktigere enn brutte løfter om redusert boligskatt, lavere bensinpris, kutt i bompenger, flere sykehjem, bedre eldreomsorg og ikke minst en innstramning i innvandringspolitikken?

Siv Jensen har svelget større og flere kameler enn Kristin Halvorsen under sin tid i Ap-regjering. FrP har oppnådd småting som et blekt forbud mot burka i klasserommet, men fikk ikke gjennomslag for et forbud i det offentlige rom.

Hva hjelper det med et slikt forbud?
Man velger ut en yrkesgruppe (lærere) og selvsagt enkelte studenter. Men hva med leger, tannleger, bussjåfører, eller andre folk i dagligdagse situasjoner som føler seg ubekvemme og utrygge i møtet med burka? Burka er en trussel mot det offentlige roms trygghet og sikkerhet.

Hva med barnehijab, Siv Jensen?
Har du kommet med noe forslag om aldersgrense for hijab? Selv Hadia Tajik viser større engasjement i den saken enn deg og ditt parti. Hvis du hadde foreslått forbud mot barnehijab og blitt nedstemt av KRF, da ville du hatt større grunn til å være sint. De to flaskene vin kunne du derimot ha tålt.

Du burde kommet med de viktige forslagene, de du lovte i valgkampen. Du kunne valgt å være prinsippfast, gått i opposisjon og fått flere velgere. Men populære statsråder som Sylvi Listhaug blir ofret, sammen med andre som ønsker å redde FrPs sjel. Christian Tybring-Gjedde er også en som snakker klart og tydelig, og som brenner for grasrotas saker.

Siv Jensen: Du har oversett FrPs velgere, dette er ødeleggende for deg og ditt parti. Under ditt lederskap har FrP blitt et blekt, blått parti. Du mislykkes i forhandlinger, og fremmer ikke forslag om kjernesaker som ditt parti vant stemmer på grunn av.

Nå er du sint på grunn av endring i tax–free reglene. Hvorfor tror du dette betyr noe for vanlige folk? Vanlige folk er i utlandet en eller to ganger i året. De går kanskje glipp av en hundrelapp eller to, men er det virkelig så livsviktig? Tror du at 17 % oppslutning skyldes muligheten for å spare noen kroner på en flaske vin eller to? Da undervurderer du dine velgeres intelligens.

Jeg tror «folk flest» irriterer seg mer over at hvert FrP-medlem har 29.600 kr å feste for hvert år, på skattebetalernes regning.

Mens FrP-politikere reiser på førsteklasse, fester, snakker i telefon og velger de dyreste hoteller betalt av våre skattepenger, må folk med tunge og lavtlønnede jobber som politi, lærere og sykepleiere betale julebordet fra sin egen lomme.

FrP er selvsagt ikke det eneste partiet som bruker skattepengene våre til fest og kos. Kanskje Siv Jensen kunne kommet med et forslag om endringer i denne praksis?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 296
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]