STOCKHOLM 2018-09-09 Carl Bildt på Moderaternas valvaka på Scandic Continental på Vasagatan i Stockholm. Foto: Hanna Franzén / TT /
Del

Sveriges tidligere statsminister og utenriksminister, Carl Bildt, kommer med en klar innrømmelse: FN-pakten om innvandring er bindende for de statene som signerer den.

annonse

«Selvfølgelig har vi en interesse i et globalt rammeverk for samarbeid om migrasjon. Det er ikke juridisk, men politisk bindende,» skriver han i en Twitter som den svenske nettsiden Samnytt.se har skjermdumpen.

Carl Bild var leder for det svenske partiet Moderaterna fra 1986 til 1999, Sveriges statsminister fra 1991 til 1994, samt utenriksminister fra 2006 til 2014. Siden har han vært en sentral politiker i FN-systemet.

Kjernen i argumentet til de som ønsker å signere rammeverket er at dokumentet er uforpliktende – men nå avslører altså den tidligere utenriksministeren Carl Bildt at det ikke er riktig. Det er bindene, om enn ikke juridisk.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Carl Bildt er ansett som en innflytelsesrik skikkelse i global politikk og er medlem av elite private organisasjoner som Bilderberg Group og Trilateral Commission, skriver den svenske nettsiden.

En annen tidligere svensk utenriksminister, og FNs visegeneralsekretær, Jan Eliasson, takker i en annen tweet Bildt for støtte og går til angrep kritikere av avtalen som han beskylder for å svært kyniske.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører