STOCKHOLM 2018-09-09 Carl Bildt på Moderaternas valvaka på Scandic Continental på Vasagatan i Stockholm. Foto: Hanna Franzén / TT /
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Sveriges tidligere statsminister og utenriksminister, Carl Bildt, kommer med en klar innrømmelse: FN-pakten om innvandring er bindende for de statene som signerer den.

«Selvfølgelig har vi en interesse i et globalt rammeverk for samarbeid om migrasjon. Det er ikke juridisk, men politisk bindende,» skriver han i en Twitter som den svenske nettsiden Samnytt.se har skjermdumpen.

Carl Bild var leder for det svenske partiet Moderaterna fra 1986 til 1999, Sveriges statsminister fra 1991 til 1994, samt utenriksminister fra 2006 til 2014. Siden har han vært en sentral politiker i FN-systemet.

Kjernen i argumentet til de som ønsker å signere rammeverket er at dokumentet er uforpliktende – men nå avslører altså den tidligere utenriksministeren Carl Bildt at det ikke er riktig. Det er bindene, om enn ikke juridisk.

Carl Bildt er ansett som en innflytelsesrik skikkelse i global politikk og er medlem av elite private organisasjoner som Bilderberg Group og Trilateral Commission, skriver den svenske nettsiden.

En annen tidligere svensk utenriksminister, og FNs visegeneralsekretær, Jan Eliasson, takker i en annen tweet Bildt for støtte og går til angrep kritikere av avtalen som han beskylder for å svært kyniske.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]