Illustrasjonsbilde./ AFP FOTO / DAMIEN MEYER
annonse

Ukjente hackere skal ha gjennomført et datainnbrudd hos den republikanske valgkampkomiteen i Representantenes hus i forbindelse med mellomvalget tidligere i år.

annonse

Kongresskomiteens talsmann Ian Prior sier i en uttalelse tirsdag at innbruddet ble utført av ukjente inntrengere, og opplyser videre at det er innledet en intern etterforskning.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Han ga ingen ytterligere detaljer om innbruddet, men understreket at sikkerheten rundt komiteens datamateriale er en bekymring som tas på alvor.

FBI er ifølge kongresskomiteen varslet om innbruddet, men har så langt ikke kommentert saken. Ifølge Politico kan hackerne ha fått tilgang til tusenvis av eposter. Hackerne skal ha hatt tilgang til epostkontoene til fire sentrale rådgivere i flere måneder.

annonse
Reklame

Tidligere i år uttalte komiteens leder Steve Stivers at en rekke personer var ansatt for å ta hånd om kandidatenes datasikkerhet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse