OSLO, Slottet. 20031030. Lærer Valborg Hauan fra Evje med ledsager hilser på kong Harald . De var tilstede på mottagelsen på Slottet for å takke for Kongens fortjenstmedalje i sølv for engasjement og verv i Det norske misjonsselskap. Lærer på samme skole sammenhengende i 38 år. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
annonse

Grunnet en svikt i testamentariske gaver på sju millioner kroner i 2018 varsler Det Norske Misjonsselskap oppsigelser, men misjonærene fredes.

annonse

Det Norske Misjonsselskap (NMS) budsjetterte med 22 millioner kroner i 2018. En betydelig del av dette budsjettet avhenger av testamentariske gaver, men givergleden ble ikke som forventet og selskaper varsler oppsigelser, melder Stavanger Aftenblad tirsdag.

annonse

– Grunnen til at det i år går mot oppsigelser, er at det har vært en svikt i testamentariske gaver. Den svikten ser ut til å bli på sju millioner kroner for 2018, sier generalsekretær Jeffrey Huseby i Det Norske Misjonsselskap (NMS) til avisen.

NMS oppfordret tidligere i høst sine støttespillere til å donere penger for å redde inn det som så ut til å bli et underskudd på 10 millioner kroner. Summen de fikk inn holdt ikke, og de melder nå at de er i gang med å si opp ansatte. Nedskjæringene vil komme i hovedadministrasjonen. NMS har i underkant av 40 misjonærer, og generalsekretæren opplyser at de vil forsøke å skåne dem i denne omgang.

(©NTB)

annonse
annonse

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.