Høyesterett. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Høyesterett har opphevet en dom for kroppsskade med døden til følge for en 45-årig mann etter en fest i Eigersund. Grunnen er feil i lagmannsrettens behandling.

Gulating lagmannsrett dømte 45-åringen til fengsel i fem år og seks måneder, det samme som var utfallet av behandlingen i Dalene tingrett.

«Ved behandlingen i lagmannsretten ga rettens leder veiledning til lagretten blant annet om skyldkravet ved dødsfølge og om hva som ligger i at skadefølgen må være adekvat. Rettsbelæringen led på disse punktene av slike svakheter at det etter Høyesteretts syn kunne ha hatt betydning for at lagretten svarte ja på tilleggsspørsmålet om at kroppsskaden var grov. Av den grunn ble dommen opphevet», skriver Høyesterett i et sammendrag.

annonse

Voldsepisoden skjedde på et nachspiel i Eigersund natt til 31. desember 2016. Den 45 år gamle mannen slo en annen mann to ganger med knyttet hånd. Minst ett av slagene traff hodet med stor kraft. Mannen som ble slått, ble umiddelbart bevisstløs og døde dagen etter. Dødsårsaken var hjernehinneblødning.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon