Tungt skyts rettet mot statsminister Stefan Löfven i partilederdebatten 15. januar. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Socialdemokraterna har solid framgang i en undersøkelse gjennomført av det svenske statistiske sentralbyrået (SCB). Flere av de borgerlige partiene går tilbake.

I den såkalte partisympatiundersökningen øker Socialdemokraterna oppslutningen med 2,2 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i september.

30,5 prosent av de spurte svarer at de ville stemt på Sveriges største parti hvis det hadde vært valg nå.

annonse

Flesteparten av de borgerlige Allianse-partiene beveger seg i motsatt retning. Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna går tilbake med henholdsvis 0,6, 0,9 og 1,2 prosentpoeng. Centerpartiet står på stedet hvil med 8,6 prosents oppslutning.

Også Miljöpartiet går noe tilbake. Likevel har avstanden mellom de rødgrønne og Alliansen økt siden valget. Nå ligger de rødgrønne 5,4 prosentpoeng foran den borgerlige blokken.

Det har så langt ikke vært mulig å danne ny regjering etter valget, og hovedgrunnen er at de andre partiene ikke ønsker å samarbeide med innvandringskritiske Sverigedemokraterna. I SCBs spørreundersøkelse går Sverigedemokraterna fram med 0,8 prosentpoeng til 18,3 prosent.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon