Erna Solberg får kritikk. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 3.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det har kommet sterke reaksjoner mot statsminister Erna Solberg på hennes egen Facebook-side etter at hun gikk inn for å signere den mye omtalte migransavtalen.

Innholdet i FNs migrasjonsplattform GCM (Global Compact for Migration) har blitt forhandlet i halvannet år og skal sluttføres og signeres på en FN-konferanse i Marrakech i Marokko 10. og 11. desember.

Norge, med statsminister Erna Solberg i hovedrollen, har akseptert avtalen.

– Vi trenger et felles utgangspunkt for å håndtere flyktning-situasjonen i verden. Derfor har Norge sagt ja til å slutte seg til FNs migrasjonsplattform, skrev hun i et innlegg.

Avtalten har ført til massiv kritikk mot dagens regjeringen.

– Jeg ser at mange som kommenterer på denne siden nå har spørsmål om og synspunkter på FNs globale migrasjonsplattform. Jeg skrev nylig en bloggpost hvor jeg forklarte hva plattformen er, hva regjeringen har vært opptatt av å få inn i den, og hvorfor vi nå slutter oss til den, skrev Solberg på egen Facebook-side etter å ha blitt bombardert med kritikk.

Men i kommentarfeltet vises ingen nåde, og hun blir hun slaktet av folket som skriver at de ikke ønsker å høre hennes unnskyldninger for hvorfor Norge skal bli med i denne avtalen.

– Bevares, Erna! Nå er du naiv, – dersom du faktisk tror at denne plattformen sikrer en streng men rettferdig innvandring! Jeg er målløs over manglende innsikt og lettvinte formuleringer på en plattform som tar for seg mye mer enn du deler på din på blogg nå, skriver en person, mens en annen legger til at Erna driter i det norske folk.

Mange i kommentarfeltet krever en folkeavstemning. Flere Høyre-velgere skriver også at de har stemt på partiet for siste gang om migrasjonavtalen blir en realitet.

– Kjære Erna. Trist å si, men Høyre har nok fått min stemme for siste gang dersom denne avtalen underskrives, skriver en kvinne.

– Høyre er ikke lenger et alternativ!! Du er ikke valgt til statsminister for den globale verdensorden Erna, men for det norske folk!! Den ene saken etter den andre fremmer du som ” vi mister ingen ting” Nå må du sannelig få på deg de riktige brillene, våkne opp og se realitetene, raser en annen.

Her er andre reaksjoner:

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]