Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Daglig leder i HRS, Rita Karlsen, går i en kronikk til angrep på de venstreradikale aktørene i det kontroversielle Black Box Teater, som beskyldes for å krenke privatlivets fred, og bidra til hets og trusler mot innvandringskritikere.

De siste dagene er den omstridte Black Box Teater-forestillingen «Ways of seeing» blitt heftig diskutert i medier og på sosiale plattformer. Forestillingen er basert på konspirasjonsteorier som går ut på at en samlet økonomisk elite støtter det skaperne av forestillingen definerer som rasisme og «islamofobi».

20 personer navngis under forestillingen, som inneholder filmopptak av private hjem, blant annet av huset til Resett-redaktør Helge Lurås. Forestillingen skal dreie seg om en avdekking av «rasistiske nettverk», skriver HRS. De 20 navngitte personene representerer angivelig dette nettverkets episenter.

annonse

HRS påpeker dessuten at Dagbladet var raskt ute med en artikkel om at en av skuespillerne har mottatt trusler på Facebook. En annen av skuespillerne, Hanan Benammar har sagt til Morgenbladet at hun bare ler når de som har fått sine hjem filmet sier at de er redde, og at Christian Tybring-Gjedde «har uttalt seg rasistisk i mange år» og «skaper frykt». Også Helge Lurås stemples som rasist, uten definisjon eller begrunnelse.

– Helge Lurås er jo rasist. Det er lenge siden han og de andre er blitt kalt det, fordi de har normalisert retorikken sin og vi er blitt vant til hvordan de snakker. Hovedpoenget er: Vil vi bo i et drittsamfunn eller i et hyggelig samfunn? Det er ukomfortabelt å snakke om, men vi er nødt til det. At vi filmer utenfor husene til folk blir veldig smått i forhold, sier Benammar til Morgenbladet.

Det «rasistiske nettverket» som forestillingen «avdekker» består av FrP-politikere, personer med tilknytning til Resett, Document, og til og med NATOs generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg. Forestillingen tar publikum med til hjemmene til en rekke av disse personene, deriblant Resetts redaktør Helge Lurås’. De har til og med jaktet på hjemmet til Hege Storhaug, som lever på hemmelig adresse av sikkerhetsmessige årsaker.

HRS ved Rita Karlsen påpeker at en rekke av påstandene som fremmes er direkte feil. Det påstås for eksempel at Øystein Stray Spetalen kjøpte bøker av Hege Storhaug for å distribuere til politikere og medier, noe Karlsen avfeier. Hun stiller også spørsmål ved hvorvidt det er lovlig å spore opp en person som bor på hemmelig adresse.

annonse

– Kanskje er det lovlig, rettslig, å filme hjemmene til folk slik de har gjort, men det er forkastelig og fullstendig umoralsk. Man opptrer ikke slikt i et sivilisert samfunn. Folk har rett på et privatliv, selv om man har forskjellige politiske meninger, skriver Rita Karlsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon