Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 24 år gammel mann fra Hordaland er tiltalt for å ha lurt unge gutter til seksuelle overgrep. På nettet brukte han falsk profil, men ble avslørt av en voksen.

Tiltalen mot mannen ble kjent tirsdag. Under dekke av å være en ung jente som het Susanne kom 24-åringen i kontakt med 15 unge gutter. Mens guttene trodde de chattet med en pen jente var det i virkeligheten 24-åringen som satt på den andre siden.

Nå har 24-åringen blitt tiltalt for en rekke seksuelle forbrytelser mot barna. Også jenta, som han tyvlånte profilbilde av for å lage den falske identiteten, har status som fornærmet i saken, skriver Bergensavisen. Saken mot ham er satt opp til å starte i midten av mars i Bergen tingrett, skriver Bergens Tidende. Det er satt av ti dager til rettsforhandlingene.

annonse

Ved bruk av den falske profilen skal mannen ha overtalt gutter til å gjøre ulike seksuelle handlinger mens han selv så på via webkamera. Underveis sikret han skjermbilder av det som skjedde på skjermen. Ved ett tilfelle i sommer skal han derimot ha avtalt å møte en av dem han pratet med på nettet, en angivelig 14 år gammel gutt. Da han kom til det avtalte møtestedet sto det derimot en politimann og ventet. Vedkommende som hadde chattet med 24-åringen hadde varslet politiet om møtet.

Mannen ble først pågrepet av politiet i forbindelse med opprullingen av den såkalte Dark Room-saken i Hordaland. Han ble varetektsfengslet i mars i fjor, men ble løslatt i juni. Etter hendelsen i sommer ble han nytt pågrepet.

24- åringen har erkjent mesteparten av det han er tiltalt for, opplyser mannens advokat, Erik Mjell, til Bergens Tidende. Mannen sitter varetektsfengslet og vil bli begjært fengslet fram til hovedforhandlingen starter 18. mars neste år.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon