Nigel Farage Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix

Tirsdag opplyste den britiske politikeren Nigel Farage i en kronikk at han forlater partiet han selv stiftet og var leder for i flere år.

annonse

– Det er med tungt hjerte at jeg velger å forlate UKIP. Partiet er ikke det brexit-partiet som nasjonen virkelig trenger, skriver han i kronikken i den britiske avisen The Telegraph.

Videre fremhever han blant annet en opplevelse han hadde under partiets landsmøte i september.

– Da jeg gikk tilbake til min plass ble jeg møtt av flere sinte menn, som var røde i ansiktet og lettere aggressive, og hvor alle virket besatte av islam og Tommy Robinson, skriver den tidligere UKIP-profilen.

– En av årsakene til partiets suksess har vært at det har ekskludert ekstremister og fokusert på å organisere og føre valgkamp. Jeg advarer om at enhver endring i denne linjen vil skade partiet, skriver Farage.

I tiden etter at Nigel Farage trakk seg som leder, har UKIP vært preget av intern uro og flere lederskifter. Det høyrepopulistiske partiet ledes i dag av Gerard Batten, og mange har spådd at partiets dager er talte.

EU-motstander Nigel Farage var en av frontfigurene i kampanjen for å få Storbritannia ut av EU, hvor han har vært visepresident i den tverrpolitiske bevegelsen «Leave Means Leave»

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.