Oslo 20181204. Miljøminister, Ola Elvestuen, åpner Norges første fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport. T.v. er Lan Marie Nguyen Berg byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Landets første fyllestasjon for flytende og komprimert biogass åpnet tirsdag på Furuset utenfor Oslo.

Biogassen i pumpene på Furuset blir laget av matavfall og organisk avfall fra fiskeoppdrett, og kan på sikt erstatte bensin, diesel og naturgass.

– Dette er den første fyllestasjonen for flytende og komprimert biogass i Norge, og det blir den første av mange. Men vi trenger samtidig mer produksjon av biogass, og vi trenger flere kjøretøy som går på biogass, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

annonse

Biogassen gir lite forurensing og Elvestuen mener dette er et viktig steg i riktig retning for å nå målene i Parisavtalen.

– For å nå målene i Parisavtalen må vi kutte klimagassutslippene, og biogass er viktig for å kutte utslippene i transportsektoren, sier han.

Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) for miljø og samferdsel i Oslo var også til stede under åpningen av den nye fyllestasjonen.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon