PSG-trener Thomas Tuchel setter sikkerhetens høyest etter at PSGs hjemmekamp mot Montpellier er utsatt. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix

Paris Saint-Germains hjemmemøte med Montpellier i fransk fotball lørdag er utsatt. Trolig ligger bekymringer rundt sikkerheten bak.

annonse

Kampen var planlagt å spilles klokken 16 på Parc des Princes i den franske hovedstaden. Det ble ikke gitt noen annen grunn for utsettelsen på klubbens nettsider tirsdag, men høyst sannsynlig ligger det sikkerhetsmessige årsaker bak.

Det er den andre kampen i Ligue 1 som er blitt utsatt. Myndighetene i Toulouse har også bedt om at kampen mot Lyon lørdag utsettes.

Den franske hovedstaden har de siste helgene vært preget av «de gule vestenes» voldelige demonstrasjoner mot at myndighetene planlegger en økning av bensinavgiftene. Disse voldelige demonstrasjonene har spredd seg rundt om i Frankrike.

Forrige lørdag ble 412 personer arrestert etter voldsomme sammenstøt med politiet. Den franske regjeringen, med statsminister Édouard Philippe i spissen, opplyste tirsdag at planene om å øke bensinavgiftene er utsatt i et halvt års tid.

PSG leder den franske serien med 14 poeng etter at de gikk på sesongens første poengtap med 2-2 mot Bordeaux søndag. Onsdag spiller laget borte mot Strasbourg, slik at lørdagens utsatte kamp gir dem litt ekstra tid i forberedelsene til den viktige mesterligakampen borte mot Røde Stjerne i neste uke.

– Helt ærlig så vet jeg ikke om det er bra eller ikke, sa PSG-trener Thomas Tuchel da han ble spurt om utsettelsen ville gagne laget hans.

– For meg er det viktigste at sikkerheten kommer først, tilføyde tyskeren.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.