Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

En voldtektssak fra 2015 blir nå åpnet for tilsyn av statsadvokaten etter et VG-oppslag om saken.

annonse

Avisen fortalte historien om 46 år gamle Tanja Arntsen, som anmeldte en voldtekt i oktober 2015. Nå varsler førsteadvokat Geir Fornebo i Nordland at de åpner tilsyn i saken, skriver VG.

annonse

Personen som ble tiltalt i saken, ble dømt i Rana tingrett 9. januar i år. Men på grunn av at tiltale døde i september, ble dommen deretter opphevet av Hålogaland lagmannsrett.

– Fordi gjerningsmannen er død kan vi ikke gå inn på skyldspørsmålet, men vi vil gå inn i denne saken konkret og se på tidsforløpet, og hva som er grunnen til at det tok så lang tid i denne saken, sier førstestatsadvokat Geir Fornebo.

annonse
annonse

Politiet brukte 252 dager på å etterforske voldtekten, og Arntsen var nødt til å vente i totalt tre år på en avgjørelse i saken. Nå ønsker statsadvokaten også å gjennomføre tilsyn i hvordan politiet i Nordland etterforsker voldtektssaker.

– På bakgrunn av den offentlige interessen etter VGs omtale er det naturlig å vie sakstypen spesiell oppmerksomhet en tid fremover. Vi vil, som en del av vår tilsynsvirksomhet, sannsynligvis gjennomgå et utvalg voldtektssaker på statsadvokatnivå, og evaluere etterforskningen i enkeltsaker sammen med politiet, sier Fornebo.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.