Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En voldtektssak fra 2015 blir nå åpnet for tilsyn av statsadvokaten etter et VG-oppslag om saken.

Avisen fortalte historien om 46 år gamle Tanja Arntsen, som anmeldte en voldtekt i oktober 2015. Nå varsler førsteadvokat Geir Fornebo i Nordland at de åpner tilsyn i saken, skriver VG.

Personen som ble tiltalt i saken, ble dømt i Rana tingrett 9. januar i år. Men på grunn av at tiltale døde i september, ble dommen deretter opphevet av Hålogaland lagmannsrett.

– Fordi gjerningsmannen er død kan vi ikke gå inn på skyldspørsmålet, men vi vil gå inn i denne saken konkret og se på tidsforløpet, og hva som er grunnen til at det tok så lang tid i denne saken, sier førstestatsadvokat Geir Fornebo.

Politiet brukte 252 dager på å etterforske voldtekten, og Arntsen var nødt til å vente i totalt tre år på en avgjørelse i saken. Nå ønsker statsadvokaten også å gjennomføre tilsyn i hvordan politiet i Nordland etterforsker voldtektssaker.

– På bakgrunn av den offentlige interessen etter VGs omtale er det naturlig å vie sakstypen spesiell oppmerksomhet en tid fremover. Vi vil, som en del av vår tilsynsvirksomhet, sannsynligvis gjennomgå et utvalg voldtektssaker på statsadvokatnivå, og evaluere etterforskningen i enkeltsaker sammen med politiet, sier Fornebo.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]