Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

117 000 barn under 18 år i Egypt er eller har vært gift, til tross for at Egypt bekjemper barneekteskap, melder den egyptiske avisen Egypt Independent, en engelsk ukeutgave av den egyptiske avisen Al-Masry Al-Youm. Egypt har ifølge rapporten utgitt i anledning «verdens barnedag» 39 millioner barn, som utgjør rundt 40 prosent av den samlede befolkningen.

Rapporten konkluderer med at 117.000 barn mellom 10 og 17 år er gift eller har vært gift. I juni i år ble det fremmet et nytt lovforslag om å kriminalisere barneekteskap, med en straff på opp til ett års fengsel for de involverte. Loven fastslår også at en bryllupskontrakt med en person under 18 ikke vil bli verifisert, og kontrakten kan ikke ratifiseres uten godkjenning fra en familiedomstol.

Ideen bak loven kom i slutten av 2017, etter at president Abdel Fatah al-Sisi snakket under en seremoni som markerte folketellingen. Der foreslo han å innføre strenge straffer for å begrense det økende antall kvinnelige mindreårige som blir gift.

Rapporten viser for øvrig at bare 28 prosent av de egyptiske barna mellom fire og fem år går i skole. Derimot går hele 91 og 93 prosent av 6 og 11 åringer i grunnskolen. 80,6 prosent av gutter og 86,4 prosent av ungdommene går i videregående skole.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]