Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Såkalte enslige mindreårige afghanere, som har fått oppholdstillatelse gjennom den omstridte «gymnasloven», rekrutteres av kriminelle gjenger for å selge narkotika i Uppsala, en by rett nord for Stockholm. Dette rapporterer SVT.

Den svenske rikskringkasteren skriver at de såkalte enslige afghanerne, som har fått oppholdstillatelse for å gjøre seg ferdig med videregående skolegang, lever på gaten i Uppsala, der de selger narkotika for etablerte, kriminelle nettverk.

– De over de her nå, som tvinger greiene på dem, de utgjøres jo også av [folk] ikke altfor høyt opp i pyramiden. Det var jo de som tidligere var tvunget til å selge, sier narkotikaspaneren hos politiet i Uppsala, Anders Nilsson.

annonse

Politikommisær Daniel Larsson forteller at dette handler om en gjeng på om lag 30 personer som selger narkotika i Uppsalas gater. Han klandrer den såkalte gymnasloven for å ha igangsatt disse problemene.

– Det er den nye gymnasloven som har forårsaket dette, sier Larsson til SVT.

En anonym politimann har tidligere fortalt SVT Västmanland om hvordan opp mot hundre afghanere beveger seg mellom Västerås, Uppsala og Stockholm.

annonse

– Vi ser at de bedriver narkotikasalg og begår tyveri av fremfor alt dyre klær som jakker og så videre, fortalte politimannen.

Den omstridte gymnasloven trådte i kraft 1. juli 2018, og innebærer at såkalte enslige mindreårige som har fått avslag på sin asylsøknad får en ny mulighet til å bli i Sverige, dersom de går på skolen. Over 9000 «mindreårige» berøres av loven.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon