Redskap til bruk ved kjønnslemlestelse. Foto: AFP PHOTO / Yasuyoshi CHIBA
annonse
annonse

Statistikk fra lokale britiske myndigheter viser at antall tilfeller av kjønnslemlestelse i Storbritannia er blitt doblet på bare ett år. I snitt håndterer nå hver eneste lokale britiske sosialarbeider 30 tilfeller av kjønnslemlestelse i uken. Det rapporterer the Guardian.

I perioden 2016/2017 registrerte britiske sosialarbeidere 970 tilfeller av kjønnslemlestelse. I perioden 2017/2018 økte dette tallet dramatisk, til 1960 tilfeller. Aktivister advarer imidlertid for at dette kun er toppen av isfjellet.

Analysen av de offentlige statistikkene, som er laget av Local Government Association (LGA), har også funnet at antall barn mishandlet i forbindelse med tro og religion, som når en forelder tror at barnet er besatt av demoner, har økt med 12 prosent til 1630 i samme periode.

annonse

Anita Lower som har ledet LGAs arbeid med å kartlegge denne mishandlingen, sier at de egentlige tallene sannsynligvis er høyere, da denne formen for kriminalitet underrapporteres.

– På en tid da de burde forberede seg på et voksent liv og nyte at de er unge, burde ingen jente eller ung kvinne bli utsatt for redselsfull lemlestelse av kjønnsorganene, som er barnemishandling, og ikke kan rettferdiggjøres med noen grunn, sier Anita Lower.

Tidligere i år fremkom det i statistikk Storbritannias helsevesen NHS at det ble avdekket 4495 tilfeller av kjønnslemlestelse på tolv måneder.

Det er blitt estimert at 137 000 kvinner bosatte i Storbritannia har vært ofre for kjønnslemlestelse. I en rapport fra Quilliam Foundation tidligere i år fremkom det at selv om kjønnslemlestelse har vært ulovlig siden 1985, så har ingen noen sinne blitt straffeforfulgt for å ha utsatt barn for dette alvorlige overgrepet. Dette erklæres en «nasjonal skandale» i rapporten.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon