Bildet viser asylsøkere som protesterer mot finske deportasjonslover i 2017. Foto: Vesa Moilanen/ Lehtikuva via AP
annonse
annonse

Uttalelsen kommer fra Kristina Lindström, professor i «bærekraftig utvikling» ved Helsingfors universitet. I flere uttalelser til Hufvudstadsbladet sier 64-åringen at utviklingen med lav fødselsstatistikk i Finland er positivt og hun håper tendensen vil fortsette. Denne uttalelsen, som støttes av flere «eksperter» har vakt enorm oppsikt i Finland.

Bakgrunnen er at Statistikcentralens siste prognoser gir et dramatisk bilde av hvordan befolkningen i Finland går tilbake. Om bare 17 år begynner folkemengden å minske og i 2050 kan antallet barn og unge under 15 år være på samme nivå som på 1870-tallet, da landet bare hadde 2 millioner innbyggere.

5,62 millioner er befolkningen i 2035, deretter går folkemengden tilbake.

annonse

1,87 var fruktbarheten i Finland i 2010, i år 1,43. Den har sunket med en femtedel.

700 000 innbyggere under 15 år forventes i Finland på 2050-tallet.

58 prosent minsker den arbeidsføre befolkningen frem til 2050.

Finske globalister og «eksperter» som Kristina Lindström benytter anledningen til å spre budskapet om at Finland trenger økt innvandring. Og «ekspertene» er samstemte: Innvandring er løsningen når fødselstallene for egen befolkning går tilbake.

annonse

Tarmo Valkonen, forskningsrådgiver på næringslivets forskningsinstitutt Etla uttaler: «Det trengs en politisk beslutning om at vi skal øke innvandringen». Og videre: «Hvis vi tar i betraktning klima og bærekraft konsumerer vi i Finland alt for mye. Fra den synvinkelen er det absolutt ikke ille at vi ikke er så mange i dette landet», sier hun. I stedet for at flere barn blir født i Finland, mener også hun at befolkningsøkningen bør komme ved økt innvandring.

Befolkningskollapsen er den alvorligste krisen Finland har vært utsatt for siden krigen og beskrives som et «trussel» av Statistikcentralen.

Globalistene som utnevner seg til eksperter prøver seg derfor med løsninger på hvordan landet skal takle fremtidige problemer, og konklusjonen er – øk innvandringen dramatisk.

Ifølge Hufvudstadsbladet anbefaler Lindström at finnene erstattes med mennesker fra andre folkegrupper utenfra. Hun viser til globalismen for å rettferdiggjøre sitt uttrykte ønske om at det finske folket gjerne kan forsvinne helt.

Til Hufvudstadsbladet uttaler hun: «Det er selvsagt ulykkelig for enkelte som ikke får barn som de ønsker, men sett til i forhold til klima og i et globalt perspektiv er det ingen uheldig utvikling.»

annonse

Ingen av «ekspertene» nevner sosiale problemer, kriminalitet og den enorme regningen som følger med islam og integrering, som Finland har taklet like dårlig som ellers i Europa. Når det gjelder behov for arbeidskraft nevnes heller ikke at de fleste muslimske innvandrere er analfabeter, og det overses glatt at migranter flest hånlig avviser finsk språk og kultur. Det blir apartheidområder her som i Europa for øvrig.

«Følg pengene» gjelder også i Finland: Kristina Lindström har for sin «forskning» innenfor blant annet «bærekraftig utvikling» mottatt over 4 millioner euro i bidrag, i hovedsak finansiert via den finske statskassen men også fra andre EU-stater.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon