Illustrasjonsbilde. REUTERS/Carlo Allegri
annonse
annonse

Bulgarias sentrum/høyre-regjering bekreftet i dag offisielt at landet ikke vil slutte seg til FNs migrasjonsavtale, og heller ikke kommer til å delta på konferansen i Marokko neste uke. Regjeringen vil avstå også i en påfølgende avstemning om en resolusjon i FNs generalforsamling.

Minst fem andre EU-land har allerede avvist avtalen, samt flere land utenfor EU.

– Vi tror at beslutningen om ikke å slutte seg til avtalen best ivaretar interessene til landet og befolkningen, heter det i den bulgarske regjeringens uttalelse.

annonse

Avtalen har ført til regjeringskrise i Belgia, og i Italia er innenriksminister Matteo Salvini erklært motstander av den. En fersk meningsmåling i Nederland viser at 41 prosent av befolkningen er imot avtalen, mens 34 prosent er for.

Balkan-landet Bulgaria ligger midt i en sentral migrasjonsrute fra Midtøsten til det vestlige Europa. Regjeringen sier at den allerede gjør sitt beste for å stanse illegal migrasjon og beskytte EUs eksterne grenser.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon