Dan Odfjell
Samfunnsdebattant
Fra FNs hovedkvarter under ett av møtene om Global Compact on Migration. Foto: AP Photo/Craig Ruttle
Del saken
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Dersom politikerne med Erna Solberg i spissen tillater oss inkludert i Marrakesh-pakten for fremmedinnvandring, representerer det intet mindre enn et landssvik. Realitetene i FN-avtalen er hverken behandlet av Stortinget, eller forklart til oss på skikkelig måte. Som det fortoner seg nå, forsøker regjeringen nærmest å «forvirre oss» ved å omtale pakten bare som en slags «plattform». Det er uforståelig at regjeringen tilslører konsekvensene av denne internasjonale avtalen, som helt unødig og som fremtidig kan gi oss uønskede nasjonale konsekvenser.

Røster reiser seg over hele Europa mot denne pakten, alle kritiserer dens ensidighet, dens opplagte europeiske nedsider, og land etter land trekker seg. Mens de ca. 50 muslimske og generelt dysfunksjonelle landene med FN-status – med vesentlig stemmevekt – tiljubler pakten. Et opplagt varsku i seg selv.

At EU, hvor vi er ikke er fullt medlem, også presser Norge, gjør mange av oss ekstra skeptiske, slik vår sivilisatoriske utvikling i Europa nå avtegner seg. Uroen i Frankrike stikker dypere enn bensin priser, den reflekterer noe langt alvorligere.

Dersom EU rakner i mai neste år, noe som ikke er usannsynlig, vil hvert land måtte ta mer vare på seg selv. Som Jens Stoltenberg nylig har omtalt, i forbindelse med utplassering av russiske mellomdistanse raketter, er vi sterkt avhengige av Donald Trump og NATO. Presidenten er en erklært nasjonalist og bør ingenlunde undervurderes, uansett hva norsk riksmedia sier og sloss for – nemlig sin egen makt og sosialisme.

Dersom Erna ikke setter Marrakesh-pakten «på vent» inntil dens implikasjoner er tydeligere avklaret, gjør hun unødig, og helt utilgivelig vold på det norske folk. Om hun samtidig fratar seg selv et hederlig historisk ettermæle, blir det mer enn bare hennes personlige problem. For det gjelder også Høyre som et konservativt politisk folkeparti som folket kan stole på.

Samtidig advares vår statsminister mot å utfordre oss verdikonservative og stemmeberettigede, samt våre barn og barnebarn som fremtidig vil måtte leve med konsekvensene av uheldig politikk. De vil vite hvem som ignorerte dem ved denne korsveien – hvem som trosset advarslene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]